Labdarúgás: keserű FK-búcsú az őszi szezontól + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó őszi fordulót rendezték a megyei futballbajnokságokban. A megyei II. osztály 17. fordulójában Földeákra látogatott az FK 1899 Szeged. A szegedi lendület megtorpant: Turjánék 3-0-s vereséget szenvedtek.

Nem kezdődött ideálisan a mérkőzés: Fortuna már a mérkőzés elején megtréfálta a diszkoszvetősöket. Dóra az ötödik percben cserét kért. Ez a későbbiekben nagyon érzékenyen érintette csapatát, ugyanis hiába játszottak fölényben a vendégek, a támadójáték ezen a napon csődöt mondott. Valójában helyzet és kapura lövés nélkül hozták le a kilencven percet. A hazaiak a mérkőzés egésze alatt kilenc emberrel, hősiesen védekeztek. A saját térfelükre, mélyen visszahúzódva szűkítették a területet. Minden vendégjátékosra jutott egy hazai, ezzel blokkolva a szegediek próbálkozásait. Hiába futotta ki utolsó leheletét is Imre Z., nem tudta lendületbe hozni társait. A hazaiak számára egyetlen fegyver maradt, mégpedig az, hogy kontrákra építkezve próbáljanak veszélyt teremteni Brunczvik kapuja előtt.

Érezhető volt a levegőben az a klasszikus tézis, hogy amennyiben valamelyik csapat gólt szerez, az bezsebeli a három pontot. Ezt a hazaiak igazolták. Egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást követően Molnár Zs. talált be a kapuba (1-0). Kellően feltüzelte a szerezett gól a Földeákot, a következő támadásból ismét megzörgették a szegedi hálót: Orosz volt eredményes (2-0). A bekapott két gól teljesen hideg zuhanyként érte Ácsékat. Hiába volt hátra még negyedóra a mérkőzésből, nem sikerült talpra állniuk. Tóth Imre, a hazaiak edzője szerint is az életük meccsét játszó tanítványai a lefújás előtt nem sokkal tették fel az “i-re” a pontot. A kitámadó vendégvédők Tóthot hagyták szabadon, aki élt is a lehetőséggel, és belőtte csapata harmadik találatát (3-0).

A kék-feketék ezzel a blamával hatalmas hátrányba kerültek a kitűzött célok eléréséért folytatott versenyfutásban. 32 pontjukkal visszaestek a tabella hatodik helyére. Mondhatnák azt is, hogy egyre távolabb került az esély arra, hogy a dobogós helyek egyikére odaérjenek. Igaz, az FK híresen jó tavaszi sorozatot szokott bemutatni…

A megyei II. osztály 17. fordulójában:

Földeák TC – FK 1899 Szeged 3-0 (0-0). Földeák, 100 néző. Vezette: ifj. Tóth S.
Földeák: Molnár D. – Neparáczki, Nagy-György, Szűcs, Kurai (Németh), Kun Szabó, Batik, Orosz (Csontos 78′), Tóth, Molnár Zs., Debreceni. Edző: Tóth Imre.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Fodor I., Gonda, Turján, Nagy V., Lukács (Burzon 75′), Imre Z., Krausz, Murányi (Túróczi 45′), Dóra (Herczeg 8′), Ács. Edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Molnár Zs., Orosz, Tóth.
Sárga lap: Molnár Zs., Tóth illetve Ács, Krausz.

Hüvös Gábor:“A labdarúgás minden törvényszerűsége beigazolódott a mai mérkőzésen. Nyomasztó fölényben játszottunk, szinte egykapuztunk, mégis komoly ziccerünk nem volt. A lelkesedéssel, odaadással küzdő ellenfelünk megakadályozta, hogy helyzeteket dolgozhassunk ki. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy előrevágott labdából és egyéni bakikból kihasználta lehetőségei a Földeák. Külön fájó, hogy a rég nem látott számú szurkolótáborunkat nem tudtuk kiszolgálni az utolsó meccsünkön. Nem játszottunk rosszul, egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Ha nyerünk, a 4. helyről fordulhatunk, most a 6. helyen várhatjuk a tavasz; sajnos ez a vereség az egész őszi szereplésünket elcsúfítja.”

Ifjúsági mérkőzésen:

Földeák TC – SZEOL-FK 1899 Szeged 3-6

no images were found

Előző sztori

Mesterházy: szükséges a művészek kiállása

Következő sztori

Elutasították egy magyaráb férfi magyar állampolgárság iránti kérelmét