Gazdaság

Kerékpárút-fejlesztést tervez Hódmezővásárhely

Kerékpárút-fejlesztést tervez Hódmezővásárhely

2011. december 10., szombat
Kerékpárút-fejlesztést tervez Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely fejlesztené a város kerékpárút hálózatát egy mintegy 330 millió forint összköltségű – 90 százalékban uniós támogatás segítségével megvalósuló – beruházás keretében; az erre vonatkozó pályázatot októberben adták be, s ha támogatást nyer, a kivitelezés jövőre le is zárulhat - közölte az önkormányzat MTI-vel.

A több városrészt érintő fejlesztés eredményeként mintegy 3 kilométer új kerékpárút, 800 méter kerékpár- és gyalogút épülhet, valamint 1,3 kilométernyi szakaszon a meglévő kerékpárút szélesítésére és felújítására kerülhet sor. A projekt részeként 9 helyszínen összesen mintegy 500 kerékpár elhelyezésére alkalmas kerékpártároló is létesülhet. A város a fejlesztésre októberben nyújtott be pályázatot, a beruházás - a kedvező elbírálás esetén - jövőre meg is valósulhat. Az új kerékpárutak fontos kapcsolatot teremtenének a jelenlegi hálózat forgalmas útszakaszai között, így a városra jellemző kerékpáros közlekedés a település teljes területén akadálymentesebbé és biztonságosabbá válna. A beruházáshoz kapcsolódóan a város kiadványok és rendezvények segítségével szeretné tudatosítani a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályait, elsősorban az iskolás korú gyermekek körében. Az önkormányzat hangsúlyozza: Hódmezővásárhely a nemzetközi Cittaslow – nyugodt, élhető város – szövetség első magyarországi tagjaként a közlekedési rendszer fejlesztésében kiemelt hangsúlyt fektet a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeinek folyamatos javítására. Jelenleg a kül- és belterületen 50 kilométernyi kerékpárút segíti a biztonságos közlekedést, s a közelmúltban a város különböző részein összesen mintegy 400 kerékpár elhelyezésére alkalmas kerékpártárolót alakítottak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.