Hátország: sikeresek a HVSC fiatal pólósai

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi VSE jelenleg négy korosztályban versenyeztet utánpótlás csapatot és a fiatal vásárhelyi pólósok összességében szép őszt zártak.

A magyar vízilabdát évtizedek óta világszínvonalon is a legjobbak között jegyzik. Talán ezért sem véletlen, hogy sok fiatal választja ezt a sportágat hazánkban is. Hódmezővásárhely a 20. század közepe óta a vidék egyik vízilabda-fellegvára. Jelenleg ugyan a felnőttek csak az OB I/B-s bajnokságban szerepelnek, de a hagyományok erősek és több, mint száz fiatal hódol ennek a szép sportágnak a városban.

Az országos serdülő fiú bajnokság keleti csoportjában a 11-25. helyezésért mérkőznek a HVSC pólósai. A Rácz Tamás edző vezette garnitúra őszi szereplése nagyobb rutinnal és jobb koncentrációval talán jobban is sikerülhetett volna. Az ősszel lejátszott hét mérkőzésből kettőt sikerült megnyerniük, de a csapat játékosai – Arany Sebastián, Barna Ádám, Katona Imre, Kapu Tamás, Vörös Dániel, Lakatos Bertold, Csényi Ernő, Zaka Norbert, Tóth Bence, Risztov Valter Oszkár, Mészáros Dávid, Kapu Gergő, Török Tamás, Diószegi Dániel, Janó Roland, Oszwald Viktor és Balogh Zoltán – ügyesek, tehetségesek és amennyiben ez kellő akarattal és szorgalommal párosul, akkor tavaszra meglehet az előrelépés.

A HVSC serdülők őszi eredményei:
Debreceni VSE II. – HVSC 6-10
MTK Szentendre – HVSC 11-6
HVSC – Csabai Csirkefogók 5-6
Szolnoki Dózsa – HVSC 10-3
HVSC – Csongrád VVSE 6-16
HVSC – Ceglédi VSE 6-4
HVSC – Kecskeméti SI 10-12

A bajnokság állása:
1. Csongrád VVSE 24 pont
2. Kecskeméti SI 21 pont
3. MTK Szentendre 15 pont
4. Szolnoki Dózsa 15 pont
5. Csabai Csirkefogók 9 pont
6. Hódmezővásárhelyi VSE 6 pont
7. Ceglédi VSE 3 pont
8. Debreceni VSE 0 pont.

Az országos gyermek fiú bajnokság keleti csoportjában szintén a 11-25. helyezés a tét a HVSE fiataljai számára, de ez a korosztály ősszel sikert-sikerre halmozott. Edzőjük a serdülőkhöz hasonlóan szintén Rácz Tamás, aki 19 játékosnak – Balogh Zoltán, Diószegi Dániel, Hegedűs Dávid, Katona Imre, Kapu Gergő, Hegedűs Máté, Nagy Arnold, Bodor Máté, Barna Ádám, Szántó Tamás, Láda Marcell, Maczelka Tibor, Barna Dániel, Kecskeméti Bence, Bodor Gergely, Magyar Lajos, Oswald Viktor, Paragi András és Katona Péter – adott játéklehetőséget és ők veretlenül zárták az őszt.

A HVSC gyermek csapatának őszi eredményei:
Debreceni VSE II. – HVSC 5-22
MTK Szentendre – HVSC 8-9
HVSC – Csabai Csirkefogók 10-10
Szolnoki Dózsa – HVSC 2-10
HVSC – Csongrád VVSE 11-1
HVSC – Ceglédi VSE 7-5
HVSC – Kecskeméti SI 15-6

A bajnokság állása:
1. Hódmezővásárhelyi VSC 19 pont
2. Ceglédi VSE 18 pont
3. MTK Szentendre 18 pont
4. Csabai Csirkefogók 13 pont
5. Szolnoki Dózsa 12 pont
6. Kecskeméti SI 6 pont
7. Csongrád VVSE 6 pont
8. Debreceni VSE 0 pont

Elkezdődtek az Országos Vidékbajnokság küzdelmei is. A vásárhelyiek két korcsoportban az alapszakasz piros csoportjában szerepelnek és remek eredményeket értek el az eddig lejátszott találkozók döntő többségén.
Az 1999-es korosztály már a két helyszínen – Szegeden és Békéscsabán – lejátszott nyolc mérkőzésen van túl. Kasza Attila edző – Zsoldos Zoltán, Erdélyi Barnabás, Kis Márk, Párkányi Áron, Koncz Laura Hanna, Barna Dániel, Kecskeméti Bence, Paragi András, Halász Viktor, Gémes Heliodor, Kasza Dániel, Oswald Kyra, Katona Péter, Bozó Péter, Jákri Barnabás, Fődi Tamás, Benkő Martin, Garas Róbert és Bajusz Csaba összetételű – csapata nyolc találkozójából hatot megnyert és nagyváradi riválisával nagy harcban áll a csoportelsőségért.

A HVSC 1999-esek eredményei:
Szegedi VPS – HVSC 7-6
Csabai Csirkefogók – HVSC 4-10
HVSC – Szolnoki Dózsa 8-5
HVSC – Csongrád VVSE 11-5
HVSC – AQUA Nyíregyháza 13-7
CS Oradea – HVSC 9-4
Szentesi VK – HVSC 6-8
HVSC – Szegedi VPS 9-5

Az OVB 1999 állása:
1. CS Oradea 21 pont
2. Hódmezővásárhelyi VSE 18 pont
3. Szentesi VK 18 pont
4. Szegedi VPS 14 pont
5. Csongrád VVSE 10 pont
6. Csabai Csirkefogók 7 pont
7. Szolnoki VK 6 pont
8. AQUA Nyíregyháza 0 pont

A 2000-es születésűek december közepén Nagyváradon kezdték meg a bajnoki küzdelmeket. A HVSC fiataljai mind a négy mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, a játék minden elemében magasan felülmúlva szerb, román és magyar ellenfeleiket. Kasza Attila edző az első helyszínen 21 fiatalnak adott lehetőséget és a – Bajusz Csaba, Papp Kolos, Imre Ákos, Párkányi Áron, Koncz Laura Hanna, Benkő Martin, Garas Róbert, Szőke Levente, Halász Viktor, Bozó Péter, Kasza Dániel, Mikó Péter, Katona Péter, Arany Kevin, Oláh Kende, Szpony Armand, Szűcs Vendel, Simonffy László, Vékony Ákos, Nagy Richárd és Szaszkó Botond alkotta – csapat hibátlanul teljesítve az élen várja a folytatást.

A HVSC 2000-esek eredményei:
VPK Vojvodina (szerb) – HVSC 7-14
HVSC – Csongrád VVSE 18-3
Debreceni CP VSE – HVSC 6-13
HVSC – CSC Oradea I. (román) 12-3

Az OVB 2000 állása:
1. Hódmezővásárhelyi VSC 12 pont
2. ZF Eger 12 pont
3. VPK Vojvodina 6 pont
4. CSC Oradea I. 3 pont
5. Debreceni CP VSE 3 pont
6. Csongrád VVSE 0 pont

Az új évet az OVB-s csapatok kezdik korábban, hiszen a 2000-eseknél már január 14-én létrejön a két eddig veretlen csapat, a ZF Eger és a HVSC összecsapása, míg az 1999-esek január 21-én a Csabai Csirkefogókkal mérkőznek hazai környezetben. Az Országos Serdülő- és a Gyermek Bajnokság március 11-ig szünetel, ekkor a HVSC mindkét korosztályban az MTK Szentendre csapatát fogadja.

Előző sztori

Épül-szépül a deszki szerb iskola és óvoda + FOTÓK

Következő sztori

Megyei közgyűlés: az átadás-átvételt is tárgyalják

Legutóbbi hasonló cikkek