Közélet

Elindultak a szegedi hótolók

Elindultak a szegedi hótolók

2011. december 19., hétfő
Elindultak a szegedi hótolók

Mivel Szegeden is sűrűn esik a hó, a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. elindította húsz gépjárművét, mellyel kis koncentrációjú sós homokot szórnak ki az önkormányzati utakra - tájékoztatta portálunkat Makrai László, a cég igazgatója.

Folyamatosan hívják be a dolgozókat, mivel az előrejelzések szerint mintegy 3-4 centiméternyi hó várható. Először a tömegközlekedési útvonalakat szórják meg só-homok keverékkel, ezt követően mennek át a többi útvonalra. Mivel nagy hideg nem várható, a mindössze -1, -2°C fokos hőmérsékletben ez a keverék biztosítani tudja a síkosságmentesítést. Amennyiben további havazás lesz, akkor elkezdik a hó eltúrását is. A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a közlekedők türelmét kéri, valamint hogy a megváltozott útviszonyoknak megfelelően - főleg a reggeli órákban - rendkívül óvatosan közlekedjenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.