Sport

Drahos Gábor: Ez az igazi szegedi csapat!

Drahos Gábor: Ez az igazi szegedi csapat!

2011. december 3., szombat
Drahos Gábor: Ez az igazi szegedi csapat!

Az irányító azt várja, hogy idegenbe is magukkal vigyék ezt a formát

A Naturtex-SZTE-Szedeák pénteki, Jászberény elleni fantasztikus győzelméhez minden hazai kosaras sokat tett hozzá, de talán kiemelkedett az irányító, Drahos Gábor teljesítménye.

Az „alsóházi rangadón” a szegedi alakulat az újonc Jászberényt fogadta, s előzetesen egy küzdelmes összecsapásra lehetett készülni, hiszen mindkét csapat két győzelmet tudott az eddigiek során aratni, s a kiesőzónától való távolodás érdekében a hasonló kaliberű gárdák elleni meccseknek különösen nagy jelentőségük lehet. Éppen ezért volt roppant jó hangulat a szegedi szurkolótábor körében a végső dudaszó elhangzását követően, hiszen szenzációs teljesítményt nyújtottak a Szedeák kosarasai, és rendkívül imponáló a 9. fordulóbeli 106-74-es sikerük. A mérkőzést követően

Drahos Gábort

, a mezőny egyik legjobbját kérdeztük, minek köszönhető nagyarányú diadaluk, milyen következtetésekkel, tanulságokkal szolgált a folytatást illetően. Drahos péntek esti játékát jól illusztrálja, hogy 21/9 pontot szerzett, leszedett 3 lepattanót, szerzett 6 labdát, s ugyanennyi faultot harcolt ki, valamint mindezek mellett még 5 gólpasszt is kiosztott. Egyszóval a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott!

- Gratulálunk a remek diadalhoz! Ön szerint minek tulajdonítható, hogy végül több mint harminc pont lett a két együttes között a különbség?

- Köszönjük a gratulációt! Az az igazság, a korábbiakkal ellentétben – amikor 2-3 játékosunk tudott stabilan jó teljesítményt nyújtani –, ezúttal a kezdetektől kezdve négyen-öten is magas színvonalon játszottak. Úgy érzem, olyannyira a jászberényiek fölé kerekedtünk, hogy a vendégek három idegenlégiósa is adós maradt azzal a produkcióval, amire a vezetéknevük és az előző fordulókban mutatott játékuk predesztinálta volna őket. Az első percektől kezdve elkaptuk a fonalat, amit nem is engedtünk ki a kezünkből, s úgy gondolom, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

- Milyen tanulságokat lehet levonni egy ilyen sikeres estét követően?

- Nem szükséges, sőt nem szabad túlzott és elhamarkodott következtetéseket levonni a pénteki meccsből. Igazából annyi történt, hogy a hazai csapat nyert egy alsóházi rangadón. Tudjuk, hogy icipicit mindig az az együttes az esélyesebb, amelyik vendégül látja az ellenfelét, de nem kell sokáig visszamennünk az időben, hogy a szabályt erősítő kivétellel szembesüljünk: a Jászberény éppen az előző fordulóban szenvedett vereséget otthon a Debrecen ellen. Továbbra is kettőzött erővel koncentrálunk, s megpróbálunk ugyanígy dolgozni az elkövetkezőkben is! Tudjuk a dolgunkat. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzések következnek a számunkra, melyek zöme ráadásul idegenben zajlik majd. Ettől függetlenül ugyanezt a játékot igyekszünk ezekre a hetekre is átmenteni, hogy minél több örömet szerezhessünk szurkolóinknak!

- Már a néhány nappal ezelőtt önnel készített interjúban is érintettük, hogy a tavaly nyári Szegedre történt „hazaigazolása” előtt két idényt a jászságiaknál töltött. Milyen érzés volt előző klubja ellen parkettre lépni – tudva persze azt, hogy a tavalyi keretből mindössze ketten, Wehner Zoltán és Varga István maradtak a kék-fehér mezeseknél?

- Ahogy azt korábban is említettem, nincs akkora nosztalgia bennem így, hogy szinte senki sem maradt a tavalyelőtti társaságból. Ettől függetlenül persze jó érzés volt e két alakulat játékosainak mezei között cikázni, de amíg a pályán voltam, csak az volt a célom, hogy győzelemhez segítsem a Szegedet!

- Milyen segítséget jelenthetnek a Jászberény ellen látottak a jövő szombati, kaposvári vendégszereplésre való felkészülés során?

- Nagyon nehéz vendégszereplésre számítok Kaposváron. A dunántúliakat masszív, stabil játék jellemzi, erős kerettel rendelkeznek, valamint a jó képességű idegenlégiósok mellé egy ambiciózus edző is társul

Fekete Ádám

személyében. Sajnos az utóbbi időben nem sok babér termett a számunkra akár Kaposváron, akár Nyíregyházán, akár a Zalaegerszeg otthonában sem (ahová a két ünnep között látogatunk), de nagyon remélem, hogy valamelyik vagy akár több rossz sorozatunk megszakad idén decemberben!

Budai Levente

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.