Drahos Gábor: Ez az igazi szegedi csapat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az irányító azt várja, hogy idegenbe is magukkal vigyék ezt a formát

A Naturtex-SZTE-Szedeák pénteki, Jászberény elleni fantasztikus győzelméhez minden hazai kosaras sokat tett hozzá, de talán kiemelkedett az irányító, Drahos Gábor teljesítménye.

Az „alsóházi rangadón” a szegedi alakulat az újonc Jászberényt fogadta, s előzetesen egy küzdelmes összecsapásra lehetett készülni, hiszen mindkét csapat két győzelmet tudott az eddigiek során aratni, s a kiesőzónától való távolodás érdekében a hasonló kaliberű gárdák elleni meccseknek különösen nagy jelentőségük lehet. Éppen ezért volt roppant jó hangulat a szegedi szurkolótábor körében a végső dudaszó elhangzását követően, hiszen szenzációs teljesítményt nyújtottak a Szedeák kosarasai, és rendkívül imponáló a 9. fordulóbeli 106-74-es sikerük. A mérkőzést követően Drahos Gábort, a mezőny egyik legjobbját kérdeztük, minek köszönhető nagyarányú diadaluk, milyen következtetésekkel, tanulságokkal szolgált a folytatást illetően.

Drahos péntek esti játékát jól illusztrálja, hogy 21/9 pontot szerzett, leszedett 3 lepattanót, szerzett 6 labdát, s ugyanennyi faultot harcolt ki, valamint mindezek mellett még 5 gólpasszt is kiosztott. Egyszóval a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott!

– Gratulálunk a remek diadalhoz! Ön szerint minek tulajdonítható, hogy végül több mint harminc pont lett a két együttes között a különbség?

– Köszönjük a gratulációt! Az az igazság, a korábbiakkal ellentétben – amikor 2-3 játékosunk tudott stabilan jó teljesítményt nyújtani –, ezúttal a kezdetektől kezdve négyen-öten is magas színvonalon játszottak. Úgy érzem, olyannyira a jászberényiek fölé kerekedtünk, hogy a vendégek három idegenlégiósa is adós maradt azzal a produkcióval, amire a vezetéknevük és az előző fordulókban mutatott játékuk predesztinálta volna őket. Az első percektől kezdve elkaptuk a fonalat, amit nem is engedtünk ki a kezünkből, s úgy gondolom, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

– Milyen tanulságokat lehet levonni egy ilyen sikeres estét követően?

– Nem szükséges, sőt nem szabad túlzott és elhamarkodott következtetéseket levonni a pénteki meccsből. Igazából annyi történt, hogy a hazai csapat nyert egy alsóházi rangadón. Tudjuk, hogy icipicit mindig az az együttes az esélyesebb, amelyik vendégül látja az ellenfelét, de nem kell sokáig visszamennünk az időben, hogy a szabályt erősítő kivétellel szembesüljünk: a Jászberény éppen az előző fordulóban szenvedett vereséget otthon a Debrecen ellen. Továbbra is kettőzött erővel koncentrálunk, s megpróbálunk ugyanígy dolgozni az elkövetkezőkben is! Tudjuk a dolgunkat. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzések következnek a számunkra, melyek zöme ráadásul idegenben zajlik majd. Ettől függetlenül ugyanezt a játékot igyekszünk ezekre a hetekre is átmenteni, hogy minél több örömet szerezhessünk szurkolóinknak!

– Már a néhány nappal ezelőtt önnel készített interjúban is érintettük, hogy a tavaly nyári Szegedre történt „hazaigazolása” előtt két idényt a jászságiaknál töltött. Milyen érzés volt előző klubja ellen parkettre lépni – tudva persze azt, hogy a tavalyi keretből mindössze ketten, Wehner Zoltán és Varga István maradtak a kék-fehér mezeseknél?

– Ahogy azt korábban is említettem, nincs akkora nosztalgia bennem így, hogy szinte senki sem maradt a tavalyelőtti társaságból. Ettől függetlenül persze jó érzés volt e két alakulat játékosainak mezei között cikázni, de amíg a pályán voltam, csak az volt a célom, hogy győzelemhez segítsem a Szegedet!

– Milyen segítséget jelenthetnek a Jászberény ellen látottak a jövő szombati, kaposvári vendégszereplésre való felkészülés során?

– Nagyon nehéz vendégszereplésre számítok Kaposváron. A dunántúliakat masszív, stabil játék jellemzi, erős kerettel rendelkeznek, valamint a jó képességű idegenlégiósok mellé egy ambiciózus edző is társul Fekete Ádám személyében. Sajnos az utóbbi időben nem sok babér termett a számunkra akár Kaposváron, akár Nyíregyházán, akár a Zalaegerszeg otthonában sem (ahová a két ünnep között látogatunk), de nagyon remélem, hogy valamelyik vagy akár több rossz sorozatunk megszakad idén decemberben!

Budai Levente

Default thumbnail
Előző sztori

Megbízhatósági vizsgálatok a rendőrségnél

Következő sztori

Kosárlabda: Medve Máté szerint át kell gondolniuk a hibákat

Legutóbbi hasonló cikkek