Közélet

Csaknem 25 milliárd az önkormányzatoknak

Csaknem 25 milliárd az önkormányzatoknak

2011. december 30., péntek
Csaknem 25 milliárd az önkormányzatoknak

Csaknem 25 milliárd forint többlettámogatást utalt át a kormány döntése alapján a Magyar Államkincstár az önkormányzatoknak. A pénz szerdán vagy legkésőbb csütörtökön az érintett helyhatóságok számlájára került - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Tállai András

sajtótájékoztatóján felidézte a kormány múlt heti döntését, amely alapján mintegy húszmilliárd forint többlettámogatást kapnak a helyhatóságok a büdzsé önkormányzati fejezetén belüli maradványokból. Több mint nyolcmilliárd forintot kap 17 önkormányzat fejlesztések támogatására, 403 helyhatóság részesül folyószámlahitel-visszafizetési hozzájárulásban összesen hétmilliárd forint értékben, ezen felül pedig négymilliárd forint támogatást biztosítanak 1212 hátrányos helyzetű önkormányzatnak. Szociális alapú tűzifa-vásárlási támogatásra 858 milliót szavazott meg a kabinet. Az államtitkár elmondta, döntés született arról is, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak szóló keretből további 1644 önkormányzatot támogatnak 4,6 milliárd forint összegben. Tállai András közölte: 2011-ben összesen 54,3 milliárd forint egyedi támogatásban részesültek az önkormányzatok, amire "az elmúlt húsz évben nem volt példa". Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a kormány nem hagyja cserben az önkormányzatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.