Kultúra

A tiszteletbeli hídverő, Dobóczky Zsolt újabb fotós sikere

A tiszteletbeli hídverő, Dobóczky Zsolt újabb fotós sikere

2011. december 6., kedd
A tiszteletbeli hídverő, Dobóczky Zsolt újabb fotós sikere

Az M43-as Tisza híd építésének minden jelentős mozzanatát végigfotózó szegedi mérnök-tanár, Dobóczky Zsolt újabb elismeréssel gazdagodott. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség fotópályázatára küldött alkotása bekerül egy naptárba.

Az Áldozat című fotográfiával vívta ki a zsűri elismerését

Dobóczky Zsolt

egy munkahelyi biztonság és egészségvédelem témakörben meghirdetett fotópályázaton. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által az unió huszonhét tagállama és a három EFTA országban (Izland, Liechtenstein, Norvégia) meghirdetett fotópályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi biztonság és egészségvédelem fontosságára. Közel 2500 pályamű érkezett a pályázatra, ebből választotta ki a zsűri a díjazottakat, illetve azokat a fotográfiákat, melyek egy naptárt fognak ékesíteni. Ezek közé válogatták be Dobóczkynak Az Áldozat című képét, ami a híd feszítő-tartó kábeleinek befűzésekor készült. A munkás keze a hidat feszítő kábelekre támaszkodik, látszik, hogy kesztyűje a befűzés közben szétrongyolódott, ám megvédte a dolgozó kezét.

„Mivel a pályázati kiírásnak megfelelő témában, a Móra Ferenc Híd építésénél fényképeztem két évig, jött a gondolat, hogy a témának megfelelő képeket kiválasztva részt vegyek a pályázaton” – mondta el a fotós. Egy kerékpártúra során járt először az M43-as Tisza-híd építésénél Dobóczky Zsolt, s egyből eldöntötte, dokumentálni szeretné az építés minden jelentős mozzanatát, illetve az ott dolgozókat. Mint elmondta, számára a legkedvesebbek a fekete-fehér zsánerképek, melyek a munkálatokban résztvevőket örökítik meg. Nem az első elismerés, amit a fotóművész a híd építése során készült képeivel nyert.

Ahogy beszámoltunk róla

, a Ködfátyol című fotót is a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Értéket teremtek-vállalkozom” című fotópályázatán a legjobban ítélt a szakmai zsűri. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség fotópályázatán díjazott, illetve elismert képeket

ITT

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.