A Csillag fogvatartottjainak mondott köszönetet Soltész Miklós + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjai készítik azoknak a speciális ágyaknak a motorjait, melyekből most mintegy háromszázra lehetett pályázni. A csillagbörtönben Soltész Miklós államtitkár emléklapot nyújtott át a fogvatartottaknak, így köszönve meg munkájukat.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal kiírásán összesen 310 ágyra és 305 antidekubitusz matracra lehetett pályázni. Az ágy megkönnyíti a gondozók dolgát is, hiszen például etetéskor nem kell felemelniük a beteget, a speciális matrac pedig a felfekvések kialakulását akadályozhatja meg. Ahogy megírtuk, Csongrád megye szépen szerepelt a pályázaton, összesen 46 ágy, illetve 41 matrac kerül megyei intézményekbe. Ezekből kettőt adtak át a Vakok Otthonában.

Soltész Miklós államtitkár szegedi látogatása alkalmából a csillagbörtön fogvatartottjainak is köszönetet mondott, ők készítik az ágyak elektromos motorját. „Büszkék lehetünk arra, hogy a fogvatartottak foglalkoztatására létrehozott Nagyfa-Alföld Kft.-vel közösen kivettük a részünket ebből a munkából” – fogalmazott Kiszely Pál börtönparancsnok. Hozzátette, a Szegedi Fegyház és Börtönben fogvatartottak 71%-a dolgozik, ami különös jelentőséggel bír önbecsülésük visszaállításában.

„Az a munka, amit önök végeznek, csak ennek a pályázatnak a keretében több mint 300 idős vagy súlyos fogyatékkal élő emberen segít. Nem is tudja az ember beleélni magát az önök helyzetébe, de mindazok, akik elkészítik azokat a motorokat, embereken segítenek” – fogalmazott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Egy emléklappal is megköszönte a fogvatartottak munkáját, melyen egy bibliai idézet olvasható, illetve fényképek a balassagyarmati Reménysugár Otthonból, ahová szintén jutott a speciális ágyakból. Emberségben gazdagodnak mindazok, akik munkájukkal segítenek – vallja Kiss-Rigó László megyés püspök, aki a közelgő ünnepek kapcsán is szólt a csillag lakóihoz.

„A falakon belül minden elítélt a lehető legnagyobb mozgásteret szeretné magának, a munka erre tökéletes. Ágymozgató motorokat és alkatrészeket szerelünk össze, ezt köszönték meg” – mondta el portálunknak Gyenge Ottó Zsolt. A fogvatartott az emléklapot mindenképpen olyan helyre helyezi cellájában, ahol mindig szem előtt lesz. „Kellemes érzés végre segíteni is, nemcsak bánatot okozni. Végre látszik, hogy van azért értelme annak, hogy itt vagyok” – fogalmazott a fogvatartott, aki leghamarabb 2032-ben szabadulhat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Tovább burjánzik a román jéghokis himnuszbotrány

Default thumbnail
Következő sztori

Spanyol válogatott lesz-e Nagy László?

Legutóbbi hasonló cikkek