Közélet

Tréleren érkezett a város karácsonyfája + FOTÓK, VIDEO

Tréleren érkezett a város karácsonyfája + FOTÓK, VIDEO

2011. november 18., péntek
Tréleren érkezett a város karácsonyfája + FOTÓK, VIDEO

Pénteken a déli harangszóra gördült be az a tréler a szegedi Klauzál térre, mely a hagyományosnak számító városi karácsonyfát szállította. A 40 éves, több mint egy tonnás ezüstfenyőt – két társával együtt – a környezetgazdálkodási cég három dolgozója ajánlotta fel a szegedieknek. Így az idén a városközpont mellett Rókuson és a Bertalan híd lábánál is ünnepi díszbe öltözött fenyők fogadják majd a környékbelieket.

Az, hogy elkezdődött a belváros ünnepi díszkivilágításának felszerelése, csalhatatlan jele annak, hogy közeleg a Karácsony. A Kárász utcára, a Tisza Lajos körútra már felkerültek az ünnepi fények, melyek az idén szinte maradéktalanul energiatakarékos kivitelűre cseréltek. A felszerelésre éjjel került sor, hogy ne zavarják a tömegközlekedést, a Belvárosi hídon és számos városrészben még folynak a munkálatok azért, hogy november 25-én, délután fél ötkor – a Karácsonyi Vásár kezdetekor – ünnepi fénydíszbe öltöztessék a város.

Karácsonyfa felajánlásból

„Az idén a Klauzál térre Dorozsmáról, egy dolgozónk felajánlása révén jutott el ez az ezüstfenyő, melyet közel 40 éven keresztül a kertjében nevelgetett” – mondta el portálunknak

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója. „Cégünk cserébe kisebb facsemetékkel pótolta nála a hiányt, így az idei városi karácsonyfa a korábbi évek költségének töredékébe került.” A karácsonyi ünnepet jelképező fenyőt a reggeli órákban a környezetgazdálkodási cég szakemberei vágták ki és egy speciális trélerrel, a cég villogólámpás felvezető autóinak kíséretében hozták el a Klauzál térre. Szükség is volt a rendkívüli szállítmány biztosításra, hiszen a közel egy tonnás, 10 méter magas óriási fenyő szinte az út teljes szélességét elfoglalta.

Hamarosan felkerülnek a díszek

Miután egy daruval leemelték az ezüstfenyőt a trélerről, a társaság egy hozzáértő, nyugdíjas dolgozója motorosfűrésszel gondosan méretre „faragta” a törzsét, hogy az pontosan és biztonságosan illeszkedjék a zöldre festett betontömbökből álló tartóba. A műveletet a Kárász utcán sétáló gyerekek szájtátva nézték, hiszen sokan még nem is láttak ekkora fenyőfát. „Természetesen a biztonságos felállítás mellett gondoskodunk a karácsonyfa őrzéséről, bekerítéséről” – sorolta a teendőket az igazgató. „Tavaly ugyan pár gyerek megpróbált felmászni a fára, de a térfigyelő kamera hamar lebuktatta őket. Most is kérjük a szegedieket, hogy kellő méltósággal és ünnepélyességgel tekintsenek erre a látványosságra, és ne menjenek majd a korláton belül.”

Karácsonyfák városszerte

A Klauzál téri ezüstfenyő társai – ha nem is ilyen impozáns méretben – a Római körút végén, a Bertalan híd lábánál, valamint a rókusi Kodály Zoltán téren lesznek majd felállítva. Ezek a fák is a környezetgazdálkodási cég dolgozóinak felajánlása révén kerülnek majd a helyükre, akik büszkék arra, hogy az általuk nevelt fák fognak majd a szegedieknek örömöt szolgálni. http://www.youtube.com/watch?v=qWDWC6iJdvw

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.