Gazdaság

Részlegesen feloldják a vagyonzárolást az egyetemeknél

Részlegesen feloldják a vagyonzárolást az egyetemeknél

2011. november 8., kedd
Részlegesen feloldják a vagyonzárolást az egyetemeknél

Eredményesen zárult a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közötti egyeztetés a vagyonzárolás részleges feloldásáról - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint ígéretet tett a szerződéskötési és a beszerzési stop részleges feloldására az egyetemeken az államháztartásért felelős államtitkár. Így az egyetemek várhatóan megköthetik a működésükhöz szükséges szerződéseket az óraadókkal és a vizsgáztatókkal, és még az idén megvalósíthatják a folyamatban lévő pályázati projektek folytatásához szükséges beszerzéseket.

Dubéczi Zoltán

, az MRK főtitkára a lapnak leszögezte: arra számítanak, hogy a szóbeli garanciavállalás után még ezen a héten írásban is rögzítik ezt, és megköthetővé, illetve teljesíthetővé válnak az óraadói és a vizsgáztatói szerződések. A lapban emlékeztetnek, hogy az intézményekbe ugyanakkor olyan felügyelőt küld a kormány, aki javaslatot tehet az egyetem által tervezett nagy összegű kifizetések felfüggesztésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.