Részlegesen feloldják a vagyonzárolást az egyetemeknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eredményesen zárult a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közötti egyeztetés a vagyonzárolás részleges feloldásáról – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint ígéretet tett a szerződéskötési és a beszerzési stop részleges feloldására az egyetemeken az államháztartásért felelős államtitkár. Így az egyetemek várhatóan megköthetik a működésükhöz szükséges szerződéseket az óraadókkal és a vizsgáztatókkal, és még az idén megvalósíthatják a folyamatban lévő pályázati projektek folytatásához szükséges beszerzéseket.
Dubéczi Zoltán, az MRK főtitkára a lapnak leszögezte: arra számítanak, hogy a szóbeli garanciavállalás után még ezen a héten írásban is rögzítik ezt, és megköthetővé, illetve teljesíthetővé válnak az óraadói és a vizsgáztatói szerződések.
A lapban emlékeztetnek, hogy az intézményekbe ugyanakkor olyan felügyelőt küld a kormány, aki javaslatot tehet az egyetem által tervezett nagy összegű kifizetések felfüggesztésére.

Default thumbnail
Előző sztori

Tavaly óta alábbhagyott a tbsz-láz

Default thumbnail
Következő sztori

Erdei nagy eséllyel visszavonul év végi meccse után

Legutóbbi hasonló cikkek