Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Egyetem

Pénteken rendezik a XVIII. Szent-Györgyi Napok központi ünnepségét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Idén a Szegedi Tudományegyetem négy kara kapcsolódott be aktív résztvevőként a Szent-Györgyi Napok rendezvénysorozatba, melynek központi ünnepségét pénteken 10 órától tartják a TIK-ben.

A Szent-Györgyi Napok nem kizárólag a résztvevő karok ünnepi rendezvénye, hiszen posztgraduális tudományos továbbképző tanfolyamokat is szerveztek – hangsúlyozta Petri András, a Szent-Györgyi Napok Szervező Bizottság elnöke. Aktív résztvevőként első alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara, de csatlakozott a sebészeti klinikai is onkológiai továbbképző kurzusával is.

„Évről évre nő a résztvevők száma, s eljutottunk oda, hogy a belgyógyászati továbbképzésen idén több mint 240-en vesznek részt. Ugyancsak szép számmal jelentkeztek a különböző tanfolyamokra is az ország minden pontjáról” – tájékoztatott Petri András.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az elmúlt egy évben jelentős lépést tett előre Pádics László általános elnökhelyettes szerint. Az egyetem vezetésével szorosan együttműködve tényfeltáró munkába kezdtek, mely keretében az eddigi és jövőbeni projektek felülvizsgálatát és financiális áttekintését végzik el. A jelenleg zajló, az unió által is támogatott projektek közül az új klinikai tömb magkórházzá való alakítását és a sürgősségi osztály kialakítását emelte ki. Pádics úgy látja, még idén, legkésőbb jövő év elején elkezdődhet az építkezés.

Az orvoskar szempontjából kiemelten fontosnak nevezte a külföldi hallgatók oktatását Kemény Lajos. Az SZTE ÁOK általános és stratégiai dékánhelyettese a karok jó együttműködését is hangsúlyozta, amit a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, Fülöp Ferenc is megerősített. Erre példa, hogy a gyógyszerészhallgatók oktatásának a negyedét az orvoskar végzi. Az akadémikus a forráselvonásokkal kapcsolatban megjegyezte, az oktatás és a kutatás területén ez valószínűleg nem lesz érezhető egy-két évig, de hosszú távon az egész ország megfogja érezni, ha marad ez a tendencia.

A mindössze hat éve működő, vagyis az egyetem legfiatalabb kara a fogorvostudományi. Nagy Katalin dékán a sajtótájékoztatón elmondta, új fejlesztést tervez a kar, aminek megvalósulása elengedhetetlen működésükhöz.

A XVIII. Szent-Györgyi Napok új résztvevője az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara. Barnai Mária arról számolt be, hogy nagy fejlődésen ment át a képzés és maga a tudományág az elmúlt két évtizedben.

A Szegedi Tudományegyetem négy egészségügyi karának központi ünnepségét pénteken délelőtt 10 órától tartják a József Attila Tanulmányi és Információs központban (TIK). A rendezvényen beszámolnak az elmúlt esztendő eredményeiről, majd a karok és a klinikai központ elismeréseit adják át.

Tovább olvasom

Egyetem

Elmarad a gólyatábor az SZTE mezőgazdasági karán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ellenben különböző fejlesztések zajlanak.

Tovább olvasom

Egyetem

Ifjúsági életpályamodellt dolgoz ki az SZTE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A dél-alföldi régió szakképzési centrumaival közösen.

Tovább olvasom

Egészség

Tovább növelik a betegbiztonságot a Klinikai Központban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

359 darab hidraulikus betegágy érkezett az Állami Egészségügyi Ellátó Központból.

Tovább olvasom

Aktuál