Megválik ADSL-üzletágától az EnterNet

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megválik ADSL üzletágától az EnterNet és december elsejétől az előfizetőit a BTel szolgálja majd ki, s Hódmezővásárhelyen épülhet ki az országban elsőként a nyílt hozzáférésű szélessávú optikai hálózatot – írja a Népszabadság és a Napi Gazdaság a szerdai számában.

Bauer Róbert, az EnterNet vezérigazgatója a Népszabadságban és a Napi Gazdaságban azzal indokolta a portfoliótisztítást, hogy a jövőben vállalati megoldásokat szállító szolgáltatóként a kis- és közepes vállalkozások teljes körű kiszolgálására akarják helyezni a hangsúlyt.

A Népszabadság felidézi, hogy az EnterNet szeptemberben írt ki meghívásos pályázatot az EnterNet Kft.-vel szerződött előfizetői állományra, amelyen a BTel nyert. Az áron kívül szempont volt a szolgáltatás minősége és a tervezett műszaki fejlesztések.

A Népszabadság ismerteti, hogy a kecskeméti székhelyű BTel összesen 785 millió forint értékben bocsátott ki kötvényt az utóbbi időben a fejlesztések finanszírozására.

A Btel – szintén az utóbbi időben – mintegy 15 önkormányzat távközlési tenderén nyert és a komoly érdeklődők között jegyzik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciatenderén is.

A vezérigazgató a Népszabadságban közölte azt is, hogy nemrégiben kezdtek Hódmezővásárhelyen kétmilliárd forint beruházást igénylő optikai hálózat kiépítésébe és további városokban is terjeszkednek. A Napi Gazdaságban azt is elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi beruházás az utolsó fázisához közeledik. Az önkormányzat és az EnterNet közös cége, az EnterHód Zrt. a digitális város feltételeit teremti meg. Az országban elsőként Hódmezővásárhelyen épülhet ki a nyílt hozzáférésű szélessávú optikai hálózat.

Előző sztori

Vállalkozók osztják meg tapasztalataikat hallgatókkal + FOTÓK

Következő sztori

Fizetőssé válhatnak a bölcsődék