Gazdaság

Megválik ADSL-üzletágától az EnterNet

Megválik ADSL-üzletágától az EnterNet

2011. november 16., szerda
Megválik ADSL-üzletágától az EnterNet

Megválik ADSL üzletágától az EnterNet és december elsejétől az előfizetőit a BTel szolgálja majd ki, s Hódmezővásárhelyen épülhet ki az országban elsőként a nyílt hozzáférésű szélessávú optikai hálózatot - írja a Népszabadság és a Napi Gazdaság a szerdai számában.

Bauer Róbert

, az EnterNet vezérigazgatója a Népszabadságban és a Napi Gazdaságban azzal indokolta a portfoliótisztítást, hogy a jövőben vállalati megoldásokat szállító szolgáltatóként a kis- és közepes vállalkozások teljes körű kiszolgálására akarják helyezni a hangsúlyt. A Népszabadság felidézi, hogy az EnterNet szeptemberben írt ki meghívásos pályázatot az EnterNet Kft.-vel szerződött előfizetői állományra, amelyen a BTel nyert. Az áron kívül szempont volt a szolgáltatás minősége és a tervezett műszaki fejlesztések. A Népszabadság ismerteti, hogy a kecskeméti székhelyű BTel összesen 785 millió forint értékben bocsátott ki kötvényt az utóbbi időben a fejlesztések finanszírozására. A Btel - szintén az utóbbi időben - mintegy 15 önkormányzat távközlési tenderén nyert és a komoly érdeklődők között jegyzik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciatenderén is. A vezérigazgató a Népszabadságban közölte azt is, hogy nemrégiben kezdtek Hódmezővásárhelyen kétmilliárd forint beruházást igénylő optikai hálózat kiépítésébe és további városokban is terjeszkednek. A Napi Gazdaságban azt is elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi beruházás az utolsó fázisához közeledik. Az önkormányzat és az EnterNet közös cége, az EnterHód Zrt. a digitális város feltételeit teremti meg. Az országban elsőként Hódmezővásárhelyen épülhet ki a nyílt hozzáférésű szélessávú optikai hálózat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.