Kultúra

Médiatanács: tévéfilmes pályázatok indulnak

Médiatanács: tévéfilmes pályázatok indulnak

2011. november 11., péntek
Médiatanács: tévéfilmes pályázatok indulnak

Tévéfilmes pályázatokat indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói még az idén összesen 340 millió forintos támogatási keretre pályázhatnak - közölte az NMHH Szóvivői Irodája pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a NMHH Médiatanácsa filmes pályázati felhívásokat bocsátott ki a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A Médiatanács az elsősorban televíziós bemutatásra készülő, közérdeklődésre számot tartó, minőségi tartalmakat és a tehetséges alkotók munkáit kívánja támogatni. A pályázati kiírások ezért olyan animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmek gyártását helyezik előtérbe, amelyek magas színvonalú, tartalmas kulturális élményt jelenthetnek minden tévénézőnek. A médiatanács 2011-es támogatási tervében meghirdetett pályázatokon keresztül az animációs filmekre idén 90 millió, a dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió forint jut. A közlemény szerint az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak, mert a médiatanács által kibocsátott új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a mintegy fél éve tartó filmszakmai konzultációk során született javaslatokat, valamint a több mint 14 éves pályáztatási gyakorlatot. A Médiatanács megválasztotta a három, pályázatokat elbíráló bizottság munkatársait. Az elnöki tisztet mindegyik testületnél

Vitézy László

tölti be. A dokumentumfilmekkel foglalkozó bizottság tagja még

Dobos Menyhért, Hermann Róbert, Szakály István

és

Török Gábor

. Az ismeretterjesztő filmek elbírálásában

Bokor Attila

, Dobos Menyhért,

Gazda István

és

Tőkéczki László

is részt vesz. Az animációs filmek pályázati értékelésében

Erkel András, Kerek Béla, Medveczky Balázs

és

Varsányi Ferenc

működik még közre. A többlépcsős pályázati eljárásban az első beadási határidő november 29. A pályázati kiírások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.