Sport

Labdarúgás: vereséggel búcsúzott az ősztől a Szeged 2011 + FOTÓK

Labdarúgás: vereséggel búcsúzott az ősztől a Szeged 2011 + FOTÓK

2011. november 26., szombat
Labdarúgás: vereséggel búcsúzott az ősztől a Szeged 2011 + FOTÓK
Nem sikerült szépen zárnia az őszi idényt a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának, a BL- és NB I-es rutinnal bíró játékosokkal felálló DVSC II. két góllal diadalmaskodott.
0
-
2
Szeged 2011
-
DVSC-DEAC
Labdarúgó NB II Keleti csoport 15. forduló
A kezdés igazán férfiasra sikeredett a Szegednél. Az első tíz percben magabiztosan futballozva, több akciót is kidolgoztak Bernáték, igazán nagy gólhelyzetük azonban csak egy akadt: a 12. percben Varga István szemfüles labdaszerzése után lövőhelyzetbe „tolta magát”, de a rövid sarokra szúrt löketét vetődve hárította a Bajnokok Ligáját is megjárt Malinauskas kapus. Néhány perccel később egy lefejelt labdára robbant hajszál híján ziccerbe Folmer Krisztián - hazai gól ekkor sem született. A kecsegtető rohamokat egy finoman szólva is véleményes tizenegyes akasztotta meg végül… Vagy fogalmazzunk inkább még világosabban: egy utánpótlás-mérkőzésen debütáló játékvezetőnél megértenénk ezt a fajta látásmódot, itt csak széttárt karok fogadták ítéletét, kacifántos jelzőkkel kísérve. A büntetőt Ludánszki Bence értékesítette (0-1). Megtörte a hazaiak lendületét a debreceni gól, veszélyesebb akciókat vezettek ezt követően Fórián Zsolt tanítványai. Küzdöttek Magyarék, de nem érződött átütő erő játékukban. A vendégek kontrái pedig magukban hordozták a második találatot, ami meg is érkezett a 35. percben: a tizenhatos oldalánál, a jobb összekötő helyén tört be Szilágyi Péter, és a rövid sarkot hézagosan záró Trepák Attila mellett eltekerte a labdát (0-2). A szünetet követően hiába reménykedtek a szegedi szurkolók egy bravúros fordításban, a hátralévő 45 perc nem hozott megváltást a kék-feketéknek. Védeni valója igazán csak Trepáknak akadt, és a Tisza-parti védelemnek többször is ügyeskednie kellett, hogy ne kapjanak újabb gólt. A Szeged 2011-ben Puskás Csaba és Magyar György játéka tűnt ki, illetve Gahwagi Nebil elfutásaiból lehetett volna még néhány helyzet. Összességében azonban ki kell jelentenünk, hogy a büntető utáni időszakot tekintve megérdemelten rabolta el a SZVSE-stadionból a három pontot a DVSC-DEAC.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 15. forduló:

Szeged 2011 - DVSC-DEAC 0-2 (0-2) Szeged, SZVSE-stadion, 246 néző. Vezette: Botló (Iványi, Szvetnyik). Szeged 2011: Trepák - Podonyi, Tóth I., Magyar, Laczkó J., Puskás, Varga I., Orosz (Kazi 54'), Gahwagi, Folmer, Bernáth. Vezetőedző: Takács László. DVSC: Malinauskas - Sigér, Bényei, Ludánszki, Burics, Spitzmüller, Marcolini, Csorba, Mokánszki (Marinkovics 85'), Szilágyi P. (Szilágyi G. 90'), Vinicius (Albert 91'). Vezetőedző: Fórián Zsolt. Gólszerző: Ludánszki (20' - tizenegyesből), Szilágyi (33'). Sárga lap: Trepák (19'), Laczkó (24'), ill. Csorba (48'), Ludánszki (67'), Szilágyi P. (70'), Mokánszki (75').

Takács László: "Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, hiszen győzelemmel akartunk búcsúzni. Nem szoktam külső körülményekre fogni egy mérkőzés kimenetelét, de a mai találkozón egy jogtalan tizenegyes megpecsételte a sorsunkat." Fórián Zsolt: "Igazán nehéz mérkőzésnek éreztem a Szeged elleni összecsapást a kispadról. Ellenfelünk végig nagyon motiváltan játszott. Tudomásom van róla, hogy nincs minden rendben a csapat háza táján de ez nem érződött a kék-feketék játékán. Sok lehetőséget tudtunk kialakítani, annyi hiányérzetem azért van, hogy kihasználhattuk volna nagyobb arányban a ziccereinket. Így hamarabb dönthettük volna el a mérkőzést. Így végig ott lebegett a játékban a Szeged gólszerzésének lehetősége, igaz, ez nem volt benne a támadásaikban, Igazán nagy helyzetre nem futotta tőlük."

Online közvetítésünk:

93' Egy sorfalba vágott szabadrúgással búcsúzik az ősztől a Szeged 2011. Nem sikerült szépre, 2-0-ra nyert a Debrecen.
91' Albert István is kap pár másodpercet a vendégeknél, Vinicius jön le.
90' Szilágyi helyett Szilágyi, Pétert Gábor váltja.
89' Burics és Varga kakaskodik, figyelmezteti őket Botló sporttárs.
86' Vinicius megy el a bal oldalon , remek tért ölelő ívelését Trepák mellel tereli el Szilágyi Péter elől.
85' Mokánszki jön le, Marinkovics megy be a vendégeknél. Magyar Gyuri suhint rá 25-ről egy jó labdát, egészséges lövés, fölé megy, jár a taps.
83' Nem sikerül veszélyes akciót kialakítani percek óta. A Loki ráült az eredményre, mi pedig képtelenek vagyunk kibillenteni őket.
79' Gahwagi iramodik meg a bal oldalon, bead, Folmer nagyot fejel, jól csapódik, de fölé.
77' Megkapja az első bírálatot a lelátóról Takács mester is. Vinicius közben egy kifejelt labdát bikáz kapura, Trepák a helyén.
76' Csorba szerez labdát középpályán, Trepák ment előle jó ütemben.
75' Mokánszki kap lapot, nem enged elvégezni egy szabadrúgást.
70' Szilágyi Péter kap lapot félpályán elkövetett szabálytalanságért. A szabadrúgásból nem történik semmi említésre méltó...
69' Szilágyi Péter kerül ismét helyzetbe, jobbról leadott lövését remekül hárítja Trepák.
67' Ludánszki vágja fel Bernáthot az oldalvonalnál, sárga. Puskás szabadrúgásából szabadítanak fel a vendégek.
66' Ismét Laczkó, balról ad jobbra Vargának, aki szép mozdulattal fordul... és bár ne látnánk a lövést, annyira rossz...
65' Podonyi szögletét tisztán fejeli le Laczkó, ezt is benn látjuk már, amikor mellé pattog...
64' Bernáth indítani Laczkót, de jól csúszik be egy védő. Próbálkozunk, próbálkozunk meddő rohamokkal.
60' Mezőnyben pörög a labda, nem tudjuk áttörni a debreceni falat.
58' Bernáthot indítanánk, de hosszú, leszedi Malinauskas.
54' Orosz helyére jön Kazi. Márk a bal lábát fájlalja, gyúrja a Ferencz Ferenc gyúró.
52' Szilágyi Péter megy el a bal oldalon, cselezget a tizenhatoson belül, majd Csorba elé ad, aki jócskán mellé durrant.
50' Gahwagi beadása balról Bernáth és Folmer között megy el, az egyik védő eltereli a labdát.
48' Gahwagi elmegy a bal oldalon, az alapvonaltól ad be, lehúzza Malinauskas. Csorba kap sárgát a másik oldalon.
46' A Szeged kezdi a második félidőt.
SZÜNET! A kezdeti lendületet megtörte a jóindulattal befújt vendég tizenegyes, azután visszaállt a Debrecen és folyamatosan megkontrázza a hazai labdavesztéseket, így született második góljuk is. Egyelőre nincs benne a Szeged játékában a gól...
45' Vége az első félidőnek.
44' Varga viszi a labdát, az alapvonalon túl gurítja, mikor már beadná, veszélytelen a beadás. Spitzmüller lő át az ellenakció során, mellé egy méterrel.
41' Szurkolói jelzésre a spori befúj egy vendég kezezést, bár aligha látja, a partjelző aki előtt 1 méterre van az eset, most sem emeli zászlaját...
39' Szilágyi ismét kiugrik, most les. Aztán Vinicius és Szilágyi passzolgatják ki a védőket, lassan érünk vissza, Trepák jól vetődik ki, felszedi Szilágyi lába elől a labdát.
38' Nem igazán sikerül hazai részről helyzetbe kerülni, most Gahwagi kapott túl hosszú szöktetést, kirúgás.
35' Vinicius balról lő, Trepák nagyot véd, a szöglet veszélytelen.
33'GÓÓÓL... 0-2 Szilágyi most nem lesen ugrik ki, viszi a jobb oldalon, betör a büntetőterületre, megnézi a hosszút, kicsit foghíjasan zár Trepák, rövidbe belsőz a piros mezes támadó... 0-2.
31' Szilágyi Péter ugrik ki lesen (vagy nem), beintik. Az ellenakcióból Orosz ugratja ki Laczkót középen, ő a hosszúra gurít, benn látjuk, de mégis mellé megy...
30' Meddő mezőnyjáték a gól óta,. nem nagyon jut el szabályosan a labda bármelyik tizenhatosig.
28' Bátyi Zoltán újságírókolléga nézőszámlálásának végeredménye: 246 néző.
26' Bírkóznak a felek a hidegben. Szilágyi Péter három méteres lesen ugrik ki, vonalban ülünk, láttuk, sajnos a partjelző aki közelebb volt vonalban nem úgy látta. Szerencsére megússzuk, Szilágyi középre adása Trepáké.
24' Laczkó János kap sárgát, rossz ütemben csúszott be egy vendég játékosnak a félpályán.
20'GÓÓÓL... 0-1. Ludánszki a labda mögött... Higgadtan a bal alsóba helyez, 0-1.
19'TIZENEGYES! Sigér tör be a tizenhatosra, át löbböl egy védőn, aztán Trepákon is, de nem bírja bevágni, kivágják a védők. De már tizenegyes! Miért? Mindenesetre Trepák sárga lapot kap.
16' Magyar lefejelt labdájára Folmer mozdul, de egy védő kivágja.
12' Bal tizenhatos oldalvonalánál Varga csíp el egy labdát, tol egyet, kilőné a hosszú sarkot, Malinauskas vetődve üti vissza mezőnybe. Ez már komoly hazai helyzet volt.
11' Gellér Gábort és Kolozsvári Jánost éltetik az ultrák. Galvao Vinicius szögletét Trepák húzza le.
8' 22 méterről kapásból lő Csorba Szabolcs, mellé.
5' Orosz labdaszerzése ki balra Gahwaginak, vezeti, vissza Orosznak, takarásból fordulva lő, leszedi Malinauskas.
4' Puskás jobb oldalról belőtt szabadrúgását egy védő csúsztatja haza.
3' Folmert ugratja ki Bernáth, a csatárunk nekiindul, de felvágják a kezdőkörnél, a bíró nem fúj semmit, pedig a kapuig gyalogolhatott volna az ex-REAC-os támadó.
2' Marcolini suhint rá 20 méterről egy kipattanót, nagyon fölé, féltettük a környék ablakait...
1' A vendégek kezdik a meccset, tiszta pirosban, a mieink a megszokott kék-feketében.
12.58 Az ultráknál görögtüzek gyúlnak, a transzparensen ismét Adem Kapiccsal kapcsolatos kiírás: "Kapic - A pokol tüzében égj el!" Az önkormányzat részéről a tegnapi izgalmas közgyűlés után három városatya van jelen: Nógrádi Tibor, Gyimesi László, Kónya Gábor.
12.55 Igen csípős hidegben kerül sor a meccsre, reméljük a srácok a pályán azért forró légkört fognak biztosítani. Hamarosan kezdünk...
12.50 Sok szeretettel köszöntünk minden futballrajongót a monitorok előtt a Szeged 2011 őszi zárómeccsén.

A Szeged - Debrecen futballtörténelemről Vitos György krónikás írása itt olvasható.

Beharangozó írásunk itt olvasható!

Dobó Csaba - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.