Sport

Labdarúgás: Elmaradt az aranycsata, a megyei futball a vesztes! (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Labdarúgás: Elmaradt az aranycsata, a megyei futball a vesztes! (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2011. november 13., vasárnap
Labdarúgás: Elmaradt az aranycsata, a megyei futball a vesztes! (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Előbb rejtélyes módon eltűntek, majd előkerültek az ásotthalmi igazolások

Hatalmas pofont kapott november 13-án a Csongrád megyei foci: az ásotthalmi csapat igazolásai eltűntek, állítólag ellopták őket, így a listavezető nem tudott kiállni a Mórahalom elleni várva várt meccsre. A papírok aztán az ásotthalmi bekötő úton előkerültek, egyre dagad a botrány!

0
-
0
Ásotthalom TE
-
Mórahalom VSE
Labdarúgó megyei I. osztály 14. forduló

Labdarúgó megyei I. osztály 14. forduló:

Ásotthalom TE - Mórahalom VSE: elmaradt.

Ásotthalom, 400 (csalódott) néző. Vezette: Aradi Csaba.

Frissítve:

18.00:

Felkerestük a Mórahalom edzőjét,

Tóth Ákost

is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy ennek az egész történetnek a futballhoz semmi köze nincs. Majd hozzátette, hogy az igazolások eltűnésével kapcsolatban három lehetőségről volt szó: vagy Tápén maradt az előző forduló után, vagy elhagyták, vagy ellopták. Az utóbbi megállapítás nyert bizonyságot, mivel a bekötőút mellett előkerültek az iratok. "Véleményem szerint ha valaki el akarja tüntetni az igazolásokat, akkor az Adria mélyére süllyeszti, vagy elégeti. Ha ilyen formában - két órával a meccs időpontja után - ahogy arról a hírek szólnak, megkerült, akkor azt is akarták, hogy ez megkerüljön" - mondta az edző.

17.00:

Az ásotthalmi tréner, Hevesi Tibor elmondta, bízik abban, hogy ezek után, nem a zöld asztalnál, hanem a zöld gyepen dőlhet el a rangadó sorsa Több ásotthalmi játékossal is beszéltünk, akik elmondták portálunknak, hogy a mórahalmi rendőrság hívta fel őket vacsora közben, hogy közölje a hírt: meglettek az igazolások. Addig viszonylag vidám volt a hangulat, de a hír hallatára döbbenet ült az arcokra, többen asztalt bontottak. Elmondták: nem akarnak senkit gyanúsítani, de a történet ilyen módon lekerekítve finoman szólva is bűzlik.

16.30:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána megerősítette fenti információinkat.

16.20:

Teljesen friss információt kaptunk. Egy idős házaspár az ásotthalmi bekötő útnál, a benzinkút mellett megtalálta az igazolásokat. Jelenleg a mórahalmi rendőrségen vannak, ott érdeklődünk mi is. Elképzelhető, hogy új fordulatot vesz a történet! Egyre dagad a botrány, ki tudja, hol áll meg.

Összefoglalónk 16 óra előtt:

Sajnos nem tudták megrendezni a várva várt ragadót november 13-án. A megyei I. osztály éllovasa, a százszázalékos Ásotthalom legnagyobb riválisát, a Mórahalmot látta volna vendégül. A gigászok csatájára közel félezer néző lett volna kíváncsi. A hazaiak igazolásai azonban eltűntek, állításuk szerint valaki ellopta azokat.

Aradi Csaba

játékvezető így a szabályok értelmében félóra várakozást követően lefújta a találkozót, melyre - így hivatalos - nem tudott kiállni az Ásotthalom. A nézők lassan hazaindultak, a vendéglátók vezetőedzője,

Hevesi Tibor

pedig az illetékes mórahalmi rendőrségre, hogy feljelentést tegyen lopás miatt. Ott aztán úgy tájékoztatták, hogy ezek a dokumentumok nem minősülnek okiratnak, vagyis a rendőrség még csak nem is vette fel a feljelentést, mivel az esetet szabálysértési eljárás keretében sem tudnák vizsgálni... Az ügy az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának versenybizottsága előtt folytatódik. Sajnos megvan az esély arra is, ha tisztán a paragrafusokat szemléljük, hogy ez a mérkőzés nem a pályán, hanem a zöld asztalnál dől el. Ez pedig adott esetben természetesen az egész bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja. Ha így lesz, ez a pontvadászat 2011. november 13-a óta már nem ugyanaz, mint előtte... A vesztesek pedig a szurkolók, a játékosok, az egész Csongrád megyei labdarúgás.

Online közvetítés:

14.25 Köszönjük a figyelmet! A folytatás majd a zöld asztalnál következik, természetesen arról is beszámolunk.
14.20 Az ásotthalmi csapat vezetőedzője, Hevesi Tibor elment az illetékes mórahalmi rendőrségre, hogy feljelentést tegyen lopás miatt. Lassan búcsúzunk Ásotthalomról. A hazai öltözőben órási a letörtség, ami érthető is.
14.15 Sikerült beszélnünk Pataki Sándorral: azt mondta, teljesen elment a kedve a labdarúgástól, annyira maga alatt van. Egyébként az UTC-nél külön igazolása van, tehát elvileg nem lenne akadálya annak, hogy hétfő este szerepeljen a futsalbajnokin. Szőke Péter, a mórahalmiak csatára is megjelent közben a hazai öltözőben, s sportszerűen sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.
14.05 A játékvezető berendelte a játékosokat az öltözőbe. Lefújta a meccset. A jegyzőkönyvet lezárta, s azt tüntette föl benne: a találkozót nem lehetett megrendezni, mert a hazai csapat a kötelező félórás várakozási idő alatt sem tudta bemutatni igazolásait.
14.00 Kedves Olvasók, mi sem így terveztük ezt a délutánt, nagyon szomorúan konstatáljuk a történteket. Igazi futballünnep lehetett volna Ásotthalmon, rengeteg szurkolóval, családokkal, gyerekekkel. Valakik azonban megakadályozták, hogy ez történjen. Természetesen azt egyelőre nem tudni pontosan, mi történt, s ki a felelős.
13.55 Mintegy 150-200 fő még kitart a nézők közül, a Mórahalom tovább melegít. Az ásotthalmiak melegítőben passzolgattak kicsit, majd visszatértek az öltözőbe. Megpróbáljuk megkérdezni Pataki Sándort, aki az UTC-Junior Sport NB I-es futsalcsapatának is tagja, érintik-e a történtek a hétfői esti szereplését - az UTC holnap a MAFC-ot fogadja.
13.45 A hangosbemondó most közölte a közönséggel: technikai okok miatt elmarad a rangadó. Aki jegyet vásárolt, vagy visszaváltja, vagy a következő hazai meccsen léphet be vele. Mintegy 400 néző indul hazafelé. Közben érdekesség: a Mórahalom mérkőzésszerelésben (sárga fölső, fekete nadrág és fehér sportszár) melegít. Az ásotthalmi publikum néhány tagja kissé gúnyosan szólogat be nekik: "Szép volt, fiúk, örüljetek a három pontnak..."
13.40 Nógrádi Tibor kérdésünkre úgy felelt: játékengedély és orvosi igazolások hiányában nem lehet hivatalos bajnoki mérkőzést rendezni. Közben az ásotthalmiak álláspontja az, a papírokat minden bizonnyal ellopta valaki. Az igazgató azt tanácsolta nekik, tegyenek feljelentést a rendőrségen. A játékvezető egyet tehet ma, elkészíti a meccs jegyzőkönyvét, jelezve a tényállást: nem tudott kiállni az Ásotthalom. Az ügy ezt követően a versenybizottsághoz kerül. A testület aztán persze akár majd mérlegelheti azt a körülményt is, hogy adott esetben rendőrségi vizsgálat indul.
13.35 Tóth Ákos, a Mórahalom vezetőedzője azt szeretné, ha a zöld gyepen dőlne el a szezon meccse. Mindenki látja, tömött sorokban érkeznek a nézők. A szakember szerint rosszul érintené a megyei labdarúgást, ha nem tudnák megtartani a rangadót. Ha azonban mégis ez történik, várják a versenybizottság döntését, s elfogadják majd azt. Melegítenek a pályán jelenleg teljes létszámban a mórahalmiak. A hazaiak pedig tanácskoznak...
13.30 Komoly bajba kerülhet a hazai gárda, hiszen ha szigorúan a jogi helyzetet nézzük, könnyen elképzelhető az is, hogy ha az ő hibájukból marad el a derbi, végül 0-3-mal a Mórahalomnak írják jóvá a három pontot. Nagy is a tanakodás a pályán.
13.25 Aradi Csaba játékvezető elmondta: 14 óráig vár, ha addig nem lesznek meg az igazolások, lefújja a meccset. A hivatalos verzió akkor az lesz, hogy az Ásotthalom nem tudott kiállni. A bíró úgy fogalmazott: a játékengedélyek még csak lekérhetőek lennének az MLSZ-től, ám ha nincsenek sportorvosi igazolások, akkor ő nem teheti meg, hogy elindítja az összecsapást, hiszen ha bármelyik futballistával történik valami, az az ő felelőssége lenne...
13.20 Időközben stábunk a helyszínen. Hevesi Tibor, az Ásotthalom vezetőedzője közölte: Tápén még megvoltak az igazolások múlt héten, azóta viszont azok eltűntek. A szerelésekhez tették a nagy táskába, ahogy szokták, de ma ott már nem találták. A tápéi öltözőben is körülnéztek, de ott sincs nyoma a dokumentumoknak, sem pedig Ásotthalmon.
13.05 Portálunkat arról tájékoztatta Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója, hogy a mérkőzés elmarad. Ennek oka, hogy az ásotthalmi együttesnek eltűnt az összes igazolása, sportorvosi engedélye, így pedig nem lehet megrendezni a találkozót.
Az ősz csúcsrangadóját rendezik vasárnap kora délután Ásotthalmon. A homokhátsági derbin a hazai együttes hatalmas lépést tehet nemcsak az őszi elsőség, hanem a bajnoki cím felé is, ha két vállra tudja fektetni riválisát. Baji Renátóék eddig százszázalékosak a pontvadászatban, valamennyi mérkőzésüket megnyerték, 36 ponttal állnak a tabella élén. Az üldöző Mórahalom 34 pontos úgy, hogy eggyel több meccset játszott, még nem volt szabadnapos. Tóth Ákos legénysége a Kiszombor elleni hazai iksszel és a Sándorfalván elszenvedett 5-0-s vereséggel már értékes pontokat szórt el. Ők tehát semmiféleképpen nem hibázhatnak! Felidézve a múltat: a tavalyi bajnokságban - melyet a Mórahalom a Kistelek mögött másodikként, az Ásotthalom harmadikként fejezett be - ősszel Ásotthalom mérték össze erejüket. A vendégek 2-1-re győztek úgy, hogy Takács Gábor 8. és Szőke Péter 17. percben szerzett góljaira Németh Péter a 42.-ben tudott felelni. Tavasszal aztán alaposan visszavágtak Hevesi Tibor fiai: idegenben 2-0-s félidőt követően 3-0-ra diadalmaskodtak. Ekkor Ottlik Roland a 36. percben talált a hálóba, Bárdosi Nándor a 44.-ben duplázta meg az előnyt, Baji Renátó pedig az 55.-ben vitte be a kegyelemdöfést. Pillantsuk a góllövőlistára is - érdemes, hiszen igazi mesterlövészek futballoznak mindkét együttes mezében. Szőke Péter 13 találattal az élen áll e tekintetben, megelőzve klubtársát, a 11 gólos K. Tóth Gyulát. Az ásotthalmiak közül Baji Renátó és Vastag Szabolcs 6-6 góllal emelkedik ki. Kérdés, ki lesz az, aki ezen a vasárnapon az igazán fontos találatot beviszi - hiszen aligha kétséges: ez az összecsapás sorsdöntő a bajnokság végkimenetele szempontjából!

Dobó Csaba - Pintér M. Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.