Sport

Labdarúgás: ásotthalmi siker a mappaügy árnyékában a SZVSE ellen

Labdarúgás: ásotthalmi siker a mappaügy árnyékában a SZVSE ellen

2011. november 20., vasárnap
Labdarúgás: ásotthalmi siker a mappaügy árnyékában a SZVSE ellen

Izgalmas, eseményekben gazdag mérkőzésen a hazaiak a szerencsével sem álltak hadilábon, így verték a jól küzdő vasutasokat.

Úgy lépett pályára az Ásotthalom a SZVSE ellen, hogy bár papíron még százszázalékos, a múlt héten botrányos körülmények között elmaradt Mórahalom elleni aranyrangadót, illetve a rivális szombati, Tápé elleni sikerét követően virtuálisan már csak a második helyen tanyázott a tabellán.

Hevesi Tibor

alakulata tisztában volt vele: csak abban az esetben veheti vissza az éllovas pozícióját, ha két vállra fekteti a Szegedi VSE-t. A találkozót eredetileg Gyálaréten rendezték volna, ám egy megyei III. osztályú mérkőzés miatt a felek végül felcserélték a pályaválasztói jogot, így a szegedieknek kellett utazniuk. Az összecsapást a vasutasok kezdték sokkal jobban, az ásotthalmiakon látszott, megfogták őket a történtek. Nem volt igazán éles a hazai csapat, kissé tompán, dekoncentráltan futballozott. A vendégek vezetést is szerezhettek volna, ám a játékvezető két esetben is ellenük ítélt az első félidő első részében: előbb

Hegyesi Zsolt

tört be a tizenhatoson belülre, a kapust is kicselezte, majd ütközött egy védővel, s elesett.

Juhász Mihály

sporttárs kirúgást ítélt, nem látott szabálytalanságot. A másik akciónál

Simon István

lódult meg nagyszerűen a jobb szárnyon, beadását pedig

Dürgő Péter

továbbította a hálóba - gól helyett szabadrúgás következett kifelé, hiszen az asszisztens szerint a centerezést lesállás előzte meg. A játékrész derekán éledeztek a vendéglátók, s első igazán komoly ziccerüket bajnokesélyeshez méltóan ki is használták. Egy pontrúgás után lefejelték a labdát,

Vastag Szabolcs

eszmélt leghamarabb, s közelről a hálóba passzolt; 1-0 a 24. percben. A szünetig kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, újabb találat nem született. Fordulást követően is jobbára a szegediek irányítottak, majd újra az ásotthalmiak tudtak eredményesek lenni. A 66. percben oldalról végeztek el szabadrúgást,

Baji Renátó

ügyesen bújt ki, megelőzte védőjét, s 11 méterről bólintott

Csala Róbert

kapujába; 2-0. A SZVSE dicséretére legyen mondva, kétgólos hátrányban sem adta föl a küzdelmet. Erőfeszítéseiket siker is koronázta: a 72. percben

Németh Viktor

indításával Hegyesi Zsolt lépett ki, s higgadtan gurított a hálóba

Ábrahám Tamás

mellett; 2-1. A hajrában mindkét gárda előtt adódott még lehetőség: a hazaiak távoli lövésekkel is veszélyeztettek, s gyors kontrákkal okoztak zavart, míg a vasutasok részéről Németh V. került ziccerbe, ám 3 méterről sem tudott az üres kapuba fejelni, rosszul találta el a bogyót. Tovább robog tehát az ásotthalmi expressz, a (pályán) tizenharmadik meccsüket is behúzták Bárdosi Nándorék. Az éllovas most 39 pontos, az üldöző Mórahalom (mely jövő héten szabadnapos lesz) 37-nél tart. Az ásotthalmiak jövő vasárnap 13 órától hazai környezetben az újonc Hódmezővásárhelyi FC II. ellen folytathatják menetelésüket. A 14 pontos SZVSE visszaesett a tizenkettedik helyre.

Bóka Ferenc

legénysége november 26-án, szombaton 13 órai kezdettel sorsdöntő alsóházi rangadón vizitál a 10 pontos, tizenötödik Tápénál.

A megyei I. osztály 15. fordulójában:

Ásotthalom TE - Szegedi VSE 2-1 (1-0).

Ásotthalom, 100 néző, vezette: Juhász Mihály.

Ásotthalom:

Ábrahám - Vastag Sz. (Andróczki), Vastag B., Rencsár, Németh P., Pataki, Kothencz (Frank), Szlobodnyik, Bárdosi (Tari), Baji R., Szűcs K. Vezetőedző: Hevesi Tibor.

SZVSE:

Csala - Kozma, Ágoston, Hegyesi Á., Márki, Vangel, Fröhlich, Simon, Németh V., Dürgő, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Gólszerzők:

Vastag Sz. (24'), Baji R. (66'), illetve Hegyesi Zs. (72') Hevesi Tibor:

"A játékosokon sajnos meglátszott a múlt heti sokk, az, hogy nem tudtuk megvívni a Mórahalom elleni rangadót. Remélem, hogy sikerül átlendülnünk ezen a holtponton. Bízom továbbá az illetékesek pozitív döntésében, hogy a pályán játszhatjuk le a csatát a mórahalmiakkal."

Bóka Ferenc:

"Nem érdemeltünk vereséget, hiszen a meccs nagy részében mi domináltunk, mi uraltuk a játékot. Sajnos úgy érzem, a játékvezető egy tizenegyestől és egy szabályos góltól is megfosztott bennünket. Átlagéletkorunk ma húsz év körül mozgott, fiatal csapatom összességében jól teljesített, becsülettel helytállt. Ha kicsit rutinosabbak lennénk, sokkal több pontot szereztünk volna már a bajnokságban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.