Sport

Kosárlabda: észak-alföldi túrára indul a Kosársuli

Kosárlabda: észak-alföldi túrára indul a Kosársuli

2011. november 4., péntek
Kosárlabda: észak-alföldi túrára indul a Kosársuli

Két nap alatt két bajnoki találkozón lép pályára az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli csapata az NB I/B-s férfi bajnokság keleti csoportjában. A vásárhelyiek pénteken 18 órakor Tiszaújvárosban, majd szombaton 16.45-kor Debrecenben a DEAC ellen mérkőznek.

Elek András

, a Kosársuli edzője bizakodóan várja az észak-alföldi túrát. "Ha sikerül ugyanazt a pörgős játékot produkálnunk, amit a legutóbbi, Arad elleni edzőmeccsen és a védekezésünk is jó lesz, akkor mindkét találkozón győztesen hagyhatjuk el a pályát" - mondta a szakember. A vásárhelyieknél végre minden játékos hadra fogható,

Szilágyi

és

Czibere

is egyre többet vállal az edzéseken, egyedül az utóbbi időben a csapat egyik erősségévé vált

Schéda

küszködik kisebb megfázással, de edzője szerint ő is pályára léphet. A Kosársuli mérlege 4 mérkőzésből 2 győzelem mellett 2 vereség és az ötödik helyezés a bajnokságban. A két mérkőzés közül a Tiszaújváros elleni azért ígérkezik nehezebbnek, mert a hazaiak remekül védekeznek, így viszonylag kevés kosár esik a találkozóikon, gyakran 6-800 néző buzdítja kedvenceit, ráadásul a vásárhelyieknek 350 km-es utazást követően kell pályára lépniük. Az újvárosiak eddig hat mérkőzésen vannak túl, mérlegük 3 győzelem és 3 vereség, ami jelenleg a hetedik helyhez elegendő. A debreceniek elleni találkozó nehézségét az adhatja, hogy a "civis városiak" csapatát 17-20 éves fiatalok alkotják. Rendkívül kellemetlen a stílusuk, hiszen lelkes játékuk kőkemény védekezéssel párosul és szinte végig letámadással próbálják megzavarni az ellenfelük játékát. Mindezek mellett kiváló edzőjük van

Nagy Ágoston

személyében, aki egyébként a magyar U-18-as válogatott trénere is. Az egyetemisták az eddig lejátszott 5 mérkőzésükből azonban mindössze egyet nyertek, így a 10. helyen állnak a tabellán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.