/

Két percre megállt az élet a rektori előtt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Háromnegyed kettőkor pár percre elcsendesült a rektori hivatal előtti Dugonics tér. Az ott összegyűlt egyetemisták megálltak, hogy így hívják fel a figyelmet a gazdasági válságra.

A flashmobot, vagyis villámcsődületet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága szervezte, hogy így hívják fel a figyelmet a gazdasági válságra, s egyben kizökkentsék a diákokat a válság okozta levertség állapotából. Erre utalt a a cím is, melyen meghirdették a villámcsődületet: „Lépjünk fel együtt a gazdasági válság okozta demotiváltság ellen!” A rendezvényre a facebookon is toborozták a hallgatókat, ott 216-an jelezték részvételüket.

„Egyik legfontosabb célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az ifjúsági bizottságra, hogy minél többen kapjanak kedvet ahhoz, hogy belépjenek közénk, hogy segítsék a munkánkat” – mondta el portálunknak az egyik szervező, Fulai Viktória. Szerinte közgazdász hallgatóként feladatuk, hogy felhívják a figyelmet a válságra. „Ez már beékelődött a mindennapjainkba, és mi, az SZTE közgazdász hallgatói nem vonhatjuk ki magunkat a felelősség alól, igenis nekünk is kell valamit tennünk” – hangsúlyozta. Ezért is működik az ifjúsági bizottság, a diákokat szeretnék aktivizálni, bevonni az egyetemi életbe.
A flashmob résztvevői a jogi kar épülete előtt gyülekeztek, ahonnan kis csoportokban a rövid eligazítás után indultak a Dugonics térre. Ott sétálgatva vagy épp beszélgetve vártak háromnegyed kettőig, majd mindegyikük megállt két percre. Az épp arra sétálók némelyike értetlenül nézte a „megfagyott” diákokat, akik a villámcsődület után pillanatok alatt szétszéledtek.

Előző sztori

Labdarúgás: nem bírtak az Araddal megyénk fiataljai + FOTÓK

Következő sztori

Újra áll a TIK előtt a berlini fal + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek