Közélet

Két percre megállt az élet a rektori előtt + FOTÓK

Két percre megállt az élet a rektori előtt + FOTÓK

2011. november 9., szerda
Két percre megállt az élet a rektori előtt + FOTÓK

Háromnegyed kettőkor pár percre elcsendesült a rektori hivatal előtti Dugonics tér. Az ott összegyűlt egyetemisták megálltak, hogy így hívják fel a figyelmet a gazdasági válságra.

A flashmobot, vagyis villámcsődületet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága szervezte, hogy így hívják fel a figyelmet a gazdasági válságra, s egyben kizökkentsék a diákokat a válság okozta levertség állapotából. Erre utalt a a cím is, melyen meghirdették a villámcsődületet: „Lépjünk fel együtt a gazdasági válság okozta demotiváltság ellen!” A rendezvényre

a facebookon

is toborozták a hallgatókat, ott 216-an jelezték részvételüket. „Egyik legfontosabb célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az ifjúsági bizottságra, hogy minél többen kapjanak kedvet ahhoz, hogy belépjenek közénk, hogy segítsék a munkánkat” – mondta el portálunknak az egyik szervező,

Fulai Viktória

. Szerinte közgazdász hallgatóként feladatuk, hogy felhívják a figyelmet a válságra. „Ez már beékelődött a mindennapjainkba, és mi, az SZTE közgazdász hallgatói nem vonhatjuk ki magunkat a felelősség alól, igenis nekünk is kell valamit tennünk” – hangsúlyozta. Ezért is működik az ifjúsági bizottság, a diákokat szeretnék aktivizálni, bevonni az egyetemi életbe. A flashmob résztvevői a jogi kar épülete előtt gyülekeztek, ahonnan kis csoportokban a rövid eligazítás után indultak a Dugonics térre. Ott sétálgatva vagy épp beszélgetve vártak háromnegyed kettőig, majd mindegyikük megállt két percre. Az épp arra sétálók némelyike értetlenül nézte a „megfagyott” diákokat, akik a villámcsődület után pillanatok alatt szétszéledtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.