Közélet

Ismét szmogriadó Szegeden

Ismét szmogriadó Szegeden

2011. november 15., kedd
Ismét szmogriadó Szegeden

A levegő pollenkoncentrációjának megnövekedése Szegeden szükségessé tette a szmogriadó tájékoztatási fokozatának visszaállítását, melyet kedd déltől rendelt el Botka László polgármester.

Szeged közigazgatási területén belül, tekintettel az ismét megnövekedett porkoncentráció értékekre 2011. november 15. napján 12.00 órától

Botka László

polgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A rendelet értelmében tilos tüzet gyújtani és nyílt térben bármilyen anyagot égetni, továbbá a polgármester felszólítja a lakosságot és a közintézményeket, hogy lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd-, olaj- és gáztüzelésű fűtőberendezések használatát, csökkentsék a szénhidrogének kibocsátásával járó tevékenységeket (pl. festés, bitumen-olvasztás, stb.), valamint Szeged város teljes közigazgatási területén felszólítja a légszennyező források jegyzékében szereplő telephelyek technológiai üzemeltetőit, hogy 25 százalékkal csökkentsék káros anyag (nitrogén-dioxid, szénmonoxid) kibocsátásukat. A határozat visszavonásig érvényes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.