Hátország: a SZEOL-SZVSE-ifi ásotthalmi tizenegyese

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiütéses győzelemmel folytatta szereplését az U19-es megyei I. osztályú bajnokságban a Kiss Máté és Hágelmann Endre trenírozta szegedi legénység.

Télies időben, a szezon végéhez közeledve kissé megviselt pályán került sor az újabb megmérettetésre Ásotthalmon a SZEOL-SZVSE ificsapata számára. Egyoldalú mérkőzésen magabiztos győzelmet értek el a vendégek, habár az első félidőben hősiesen tartotta magát egygólos hátrányában a hazai csapat, a második játékrészre megnyíltak a “gólcsapok”, és Szalma Gergely vezetésével további tízet gurítottak az egyébként több ziccert is fogó Szabados Attila kapujába. Látványos megoldások, szép gólok, örömteli játék, ezzel az elsöprő sikerrel új lendületre kaptak a szegediek a múlt heti botlását követően.

A pontvadászatot hivatalosan a 34 pontos Algyő vezeti az ugyanúgy 34 ponttal álló Tápé, a 33 pontos Sándorfalva és SZEOL-SZVSE előtt, ugyanakkor a SZEOL-SZVSE – Sándorfalva meccs sajátos körülmények között történt elmaradása miatt feltehetően a vendégek kapják majd meg zöld asztalnál a pontokat (ráadásul a szegedieket egy másik meccsen történt, a megengedettnél több csere miatt egy győzelem elvesztése is fenyegeti), így virtuálisan ők tekinthetők listavezetőnek az őszi szezon végéhez közeledve.

Időközben befejeződtek az U12-es megyei bajnokság Termál csoport őszi küzdelmei. A Rendőr TE százszázalékos teljesítménnyel, 40-4-es gólkülönbséggel, 18 ponttal vezeti a tabellát 9 ponttal álló riválisai előtt. A Rendőr TE II. nem szerzett pontot az első hat fordulóban.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 15. fordulójában:

Ásotthalom TE – SZEOL-SZVSE 0-11 (0-1). Ásotthalom, vezette: Csamangó Tamás, Dús Pongrác.
Ásotthalom: Szabados A. – Antal Sz.. (Csanádi Á. 46′), Gyenge K., Rózsa N., Fődi G., Szolákovics D., Marozsán D. (Savanya Zs. 60′), Mucsi T., Papp S., Mígh T., Somlyai D. Edző: Tóth-Szeles Gábor.
Szeged: Batik G. – Németh R., Harmat G., Nagy Á., Báló M., – Váczi T., Tóth M., Szalma G., – Kozma Gy. (Kiss Á. 50′), Varga R. (Törköly T. 65′), Nagypál P. (Méreg Z. 50′). Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Nagypál Patrik (12′), Szalma Gergely 4 (53′, 55′, 58′, 83′), Kiss Árpád (72′), Törköly Tamás 2 (74′, 89′), Méreg Zoltán (80′), Harmat Gábor (81′), Batik Gergő (86′).
Jók (szegedi részről): mindenki, a mezőny legjobbja: Szalma Gergely.

Kiss Máté: “Mindig jó érzés Ásotthalomra visszatérni, akár edzőként, akár játékosként. Csak pozitív dolgokat mondhatok erről az egyesületről, a vezetők és edzők futballhoz való hozzáállásáról az itt eltöltött fél évem alatt megtapasztaltak alapján. Ásotthalmon szeretik a futballt. A felnőttcsapat idei szereplése magáért beszél, úgy gondolom, így kellene kinéznie egy normális megye I-es klubnak. Utánpótlásszinten eredmény szempontjából láthatóan kisebb hullámvölgyben van a csapat, de ebben a bajnokságban aligha kell eredménycentrikusnak lenni. A mai napon jót játszottunk egy jó pályán. A továbbiakat illetően nem kizárt, hogy a Kék Mókus Kupa prioritást élvez, és a következő bajnokinkon a serdülőcsapatunk fog kiállni. Habár a játékosok a mai meccsen ‘elkapták a fonalat’, közel 30 bajnoki van a lábakban, nem igazán motivál senkit a megye egyik legrosszabb, sérülés veszélyes pályáján játszani, éppen ezért nem kizárt, hogy “levezetésként” pilickázunk egyet a Mókuson. Ezt illetően a döntést a játékosaim kezébe adom, nehéz ősz van mögöttünk, rászolgáltunk a pihenésre.”

Megyei U12-es bajnokság Termál csoport (a Rendőr TE friss eredményei):

Mindszent – Rendőr TE 0-6
Rendőr TE II. – Csongrád TSE 0-1
Mindszent – Rendőr TE II. 3-1

Előző sztori

Hátország: nem bírt a Gyulával a SZEOL-Szeged 2011

Következő sztori

Kézilabda: duplázott, élre tört a HLKC