/

Gyalogosan kísérte a határhoz a 13 határsértőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyalogosan kísérte a 13 fős társaságot az a szerbiai férfi, akit tegnap az esti órákban fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Ásotthalom külterületén a tucatnyi határsértővel együtt – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az egyenruhások igazoltatták a sötétben igyekvő személyeket, akik között volt afgán, pakisztáni és nepáli állampolgár is. A férfiak nem tudták igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. Meghallgatásuk során elmondták, hogy „vezetőjük” 200 euró fejében kísérte őket a határhoz, de nem jártak sikerrel. A szerbiai férfivel szemben – aki kihallgatása során bevallotta tettét – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőjárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya – olvasható a közleményben.

Default thumbnail
Előző sztori

Emberölés gyanúja miatt indult nyomozás Mélykúton

Következő sztori

Rövidzárlat a városházán – megszólal az SZKT-igazgató (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek