Sport

Futsal: hétfőn jön a Rába! + VIDEÓK

Futsal: hétfőn jön a Rába! + VIDEÓK

2011. november 24., csütörtök
Futsal: hétfőn jön a Rába! + VIDEÓK

Igazi futsalgálával búcsúzik az NB I őszi szezonjától az UTC-Junior Sport együttese, hiszen hétfő este 19 órától Brinszky Adrián legénysége a bajnoki címvédő győri Rába ETO csapatát fogadja.

A győri futsalsikersztori 2006-ban kezdődött a másodosztályban, akkor a szezonban a gárda az NB II nyugati csoportjának 2. helyét szerezte meg, s feljutott az NB I-be, ahol első idény végén a 10. lett. 2007-től - egészen a tavalyi esztendővel bezárólag - Kozma Mihály akkori szövetségi kapitány vezette a gárdát, egyenesen a 2008-2009-es kiírás 6. helyéig. A diadalmenet 2009-2010-ben indult, a Rába ETO ekkor nyerte meg először a bajnokságot, a magyar kupát és a szuperkupát is, s mindezen teljesítményét az elmúlt szezonban is megismételte. Eredményeiket elnézve valóban más dimenziót képviselnek a magyar futsalban, s ez játékosállományukon, illetve százmilliós nagyságrendű költségvetésükön is meglátszik. A csapatot 2011-től a portugál

Artur Melo

vezeti, játékosállományában a magyar válogatott gerincét alkotó játékosok (a válogatott legutóbbi, brazíliai tornáján a győriektől a kapus

Balázs Zoltán

mellett mezőnyben

Dróth Zoltán, Csopaki István, Harnisch Ákos, Lódi Tamás

és

Gyurcsányi Zsolt

vett részt, a 20 magyar gólból összesen 11-et szereztek), román válogatottak (

Gabriel Dobre

és a csapatkapitány

Ion al-Ioani

) és dél-amerikai légiósok szerepelnek (az uruguayi

Elio Fabian Hernandez Sosa

, azaz Mincho és

Jefferson Cardoso de Lina

, azaz Ninho) - közülük Mincho már visszatért szülőhazájába, így hétfő este nem láthatjuk játszani. A Rába magyar bajnokként idén részt vett a Bajnokok Ligáját jelentő UEFA Futsal Cup versengésében is, ahol előbb az 1. selejtező kör bécsi csoportjában diadalmaskodott (az észt FC Anzhi Tallinnt 9-0-ra, az angol Helvecia Futsal London együttesét 6-1-re, míg az osztrák Stella Rossa Viennát 10-3-ra verték Dróth Zoltánék), majd a rigai 2. körből (a lett Nikars Riga 7-4-es és a bosnyák Leotar 7-5-ös legyőzésével valamint a Barcelonától elszenvedett 8-2-es vereséggel) a Barcelona mögött a 2. helyet megszerezve kiharcolta a továbbjutást Európa legjobb 16 futsalcsapata közé. A magyar futsalnak óriási presztízst jelentő továbbjutás mellett a klub nem kevés bevételre is szert tett sikerével, mintegy két és fél évi költségvetésüknek megfelelőn összeg is a csapat kasszájába került, mely további sikereik alapja lehet a jövőben.

A győriek az elitkör 16 csapata között a C csoportban végül a rendező portugál Sporting CP, a román City US Tirgu Mures, és a grúz Iberia Star Tbiliszi várt a magyar bajnokra - papíron mindhárom alakulat erősebb náluk, így már a pontszerzés is bravúr lett volna, ahogyan a csapat honlapja fogalmazott. Ehhez képest a Melo-csapat a brazilokkal megszórt grúzok elleni mérkőzésen a 30. percben már 7-0-ra is vezetett, végül 9-2-re nyert, Európára szóló bravúrt végrehajtva. A folytatásban remekül helytálltak a házigazdákkal szemben, mindössze 3-1-re kapott ki a zöld-fehér alakulat, bár bosszantó védelmi hibákból kapták góljaikat. Végül a marosvásárhelyi egység ellen is kapitulálni kényszerültek, ott 8-3-lett a székelyföldi gárda javára az eredmény, védelmi hibákból és szép magyar gólokból azonban erre a meccsre is jutott. Összességében, megszerzett pontjait és gólarányát tekintve a Győr a 10. helyen zárta a kontinentális klubviadalt, ami a magyar futsalélet kétségtelenül legnagyobb sikere az elmúlt időszakban. A bajnokságban ennek megfelelően néha nehezebben ment a szekér, az ETO elvesztette két és fél éve tartó hazai veretlenségét, miután kikapott az Aramistól 3-2-re, majd idegenben a Berettyóújfalu mért rájuk újabb csapást (3-7), s a Haladás is elért egy bravúrdöntetlent a Magvassy-sportcsarnokban. Hogy az UTC is képes lesz-e bravúrra? Hétfő este 19 órától kiderül az újszegedi sportcsarnokban, valamint a SZEGEDma.hu online közvetítéséből.

Nézze meg a győriek UEFA Futsal Cup elitkörében vívott meccseinek gólösszefoglalóit!

Iberia Star Tbiliszi - Rába ETO 2-9 (0-3)

http://www.youtube.com/watch?v=-mCxIgg2XlA

Sporting CP - Rába ETO 3-1 (3-0)

http://www.youtube.com/watch?v=SFwAjGiYdZ0

Rába ETO - City US Tirgu Mures 3-8 (0-3)

http://www.youtube.com/watch?v=RkdDqiB3n5Q

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.