A Széchenyi téren ünnepelt a Szeged Beton + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap este a szegedi városháza előtt ünnepelte több száz szurkoló a Szeged Beton történelmi magyarkupa-győzelmet aratott csapatát, akik egyenesen a fővárosi döntő helyszínéről érkeztek a Széchenyi térre.

A városháza előtt felállított pódiumon két gyertya között Körtvélyessy Péter közelmúltban elhunyt klubelnök portréja emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy ki volt a fantasztikus siker legfőbb letéteményese, aki áldozatos munkájával kikövezte az idáig vezető nehéz utat. A szegedi pólós ultrák már 16.45-től jelen voltak a városháza előtt, a megszokott szurkolói dobokkal, a csapatbusz pedig 17.22-kor fordult be a Kossuth sugárútról a térre. Elsőként a magyar kupa, majd az azt tartó csapatkapitány, Varga Péter bukkant fel a busz ajtajában. A győzteseket egyenként szólították fel a pódiumra, ahol Botka László polgármester – egykoron maga is vízipólósként védte a szegedi kaput – adott át emlékplakettet a hősöknek. Vincze Balázs vezetőedző maga is megragadva a szurkolói dobot vezényelte a drukkerek Kupagyőztes! és Hajrá, Szeged! skandálását a színpadon, Varga Péter pedig megköszönte a biztatást a közönségnek, s kérte, hogy a jövőben is minden meccsen, ugyanilyen elánnal szorítsanak értük a medence szélén, hiszen nélkülük ezt a csodálatos diadalt nem érhette volna el a csapat. A Juhász György technikai igazgató által hozott molinóról pedig kiderült, hogy a csapat szurkolótábora kapta a kupa főszponzora által felajánlott, a legjobb szurkolótábornak járó elismerést, azaz 11 340 liter ásványvizet.

A pezsgőlocsolást követően egy perces néma csönddel emlékeztek a csapat játékosai, szakmai stábja és a jelenlévő szurkolók Körtvélyessy Péterre, majd a folytatódott a diadalittas ünneplés, mely valamikor az éjszakában ér véget a Kárász utcai Corso Caféban.

A kupagyőztes csapat: Baksa László, Molnár Dávid (kapusok), Török Béla, Turzai Gábor, Varga Péter, Joseph Kayes, Kiss Csaba, Hegedüs Gábor, Aljosa Kunac, Molnár Tamás, Juhász Zsolt, Aaron Younger, Somogyi Balázs, Bálint Gergő, Lehmann István. Vezetőedző: Vincze Balázs.

no images were found

no images were found

no images were found

Előző sztori

A túl hangos televíziós reklámokat vizsgálja a médiatanács

Következő sztori

Súlyemelés: Nagy Péter remekelt ólomsúlyban a vb-n