Írjon nekünk

Vélemény

Vélemény: Azonosítószám

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/vargaivan.jpg

Megjelent:

A válaszokra volt öt kerek esztendő, ennyi idő alatt a sötét nagy kerek erdőből is ki lehet kecmeregni!

„A Fidesz nem hátrál. Ők bizony az Astoriánál fognak demonstrálni október 23-án. Hogy tőlük pár száz méterre tartják az utóbbi évek minden bizonnyal legnagyobb kormányellenes tüntetését? Az őket nem érdekli” – adja hírül blogjában – a terrorcselekmény bűntettének alapos gyanújával ismét feljelentett – Gyurcsány Ferenc, aki annyit szerepel mostanában a médiában, hogy a nevét is unom már leírni. Úgy tesz, mint a másik vádlotti ügyében: vádol! Azt állítja, a nemzeti emlékünnepen a Fidesz a 2006-os események forgatókönyvét veszi elő… „A legrosszabb variáció 2006 másolása lenne, a fizikai összetűzés tudatos kiprovokálása. Mi tagadás, ma már ezt is el tudom képzelni róluk” – sommáza ítéletét.

A korábbi miniszterelnök nem mást állít tehát pénteken publikált, saját bejáratú összeesküvés-elméletében, mint hogy öt éve a mostani kormányerők „kifejezetten arra játszottak, hogy összekeveredjen a rendbontók pár száz fős csoportja a demonstrációról hazafelé tartó békés sokasággal. Lett is belőle nehezen felejthető kalamajka.” Most meg abból lehet „kalamajka” (micsoda cinizmus: kalamajka!), hogy a mostani elégedetlenkedők az „utóbbi évek minden bizonnyal legnagyobb kormányellenes tüntetését” a közelben tartanák. Hogy ki kire szervezett rá? Ezt hagyjuk is. Tény, hogy a Fidesz 2006 előtt soha nem szervezett „demonstrációt” az Astoriánál, mint ahogy az is, hogy több nagygyűlését fenyegették meg akkoriban robbantással, illetve más helyszínre kényszerítették… Most pedig a 2006-os véres események helyszínén akar megemlékezni 56-ról (és gondolom, az öt éve történtekről) meg erről-arról (az aktuálpolitika már csak ilyen)! „A Fidesz a provokáció eszközeként használta saját támogatóit, csapdát állított, mi meg belesétáltunk, és úgy tűnik, azóta sem sikerült kikecmeregnünk belőle.” Most talán kikecmereghetnének belőle – gondolhatja Gy. Ferenc – de ez a fránya Fidesz még mindig több embert tud az utcára hívni, mint mi, ami egyértelműen a megfélemlítés eszköze, azaz provokáció, csapda, amelyből ki kell húzni magunkat, mint a hamis vádak alól.

Számomra hónapokkal korábban világos volt, hogy a Fidesz október 23-án megtartja szokásos nagygyűlését, a legkomolyabb tömegbázissal bíró párt, nem fogja otthonmaradásra bírni híveit, mint ahogy az is: második éve nem lesznek kordonok az állami megemlékezések helyszínén, és a rendőrökön lesz azonosítószám. Mi több, abban is bizonyos vagyok, hogy nem lesznek zavargások, a rendőrség, ha kell, szétválasztja és nem egymásba tereli a megemlékezőket és a demonstrálókat, a provokátorokat pedig idejekorán lefogja. (Ez utóbbi feladat bizony nem lesz egyszerű csapatvezetési feladat, de megéri a fáradságot, a magyar rendőrség bizonyítottan erre is képes!)

Az pedig, hogy Gyurcsány Ferenc mit gondol a Fidesz, a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok szándékairól, teljesen mellékes. Ha bűnös, a meggyanúsított, a megvádolt minden bizonnyal megkapja méltó büntetését, nem úgy, mint az öt évvel ezelőtti embervadászatért meg sem vádolt minisztériumi és rendőri vezetők (valamint y gyorsítottan eljáró ügyészek és bírák). De azt állítani, hogy az öt éve történt terrorcselekmények felelőse a Fidesz lenne, több mint pimaszság, ez vérlázító! De hát nyilván Fletónak semmi sem drága, a drágánknak ez a célja: hadd forrjon csak a vér a volt sértettekben, hátha valaki orrba vágja, és akkor ott lesz a véres valóság… Nem mintha nem lenne más „tollhegyre”, blogbejegyzésbe kívánkozó téma a mai véres, mindennapi magyar valóságról: csak az kevésbé mozgósító erejű, mint egy vérző orrú Ferenc, gondolhatja ő.

Én meg azt gondolom, hogy a mindenkori felelősség nem elmaszatolható, aki politikus akar lenni, vállalja is annak ódiumát, s ne csak a hasznát keresse, a kibúvókat. Politikai kérdés maradt, mert a mai napig nem kaptunk semmilyen érdemi választ: miért nem volt azonosítószám 2006. október 23-án a rohamrendőröknek öltözött és állati módon viselkedő egyéneken, miért nincsenek meg a térfigyelő kamerák képei, a fogdákban miért nem működtek a kamerák, ki engedélyezte a nem rendszeresített puskák használatát? A válaszokra volt öt kerek esztendő, ennyi idő alatt a sötét nagy kerek erdőből is ki lehet kecmeregni!

A „majd tüntetgetnek, elfáradnak, és majd hazamennek” elve 2006-ban nem jött be. Gergényinek nem hitte el senki, hogy az azonosítószámok csak úgy menet közben leestek az állományról! (Ismét: micsoda cinizmus!) Azt viszont Schiffer Andrással együtt többen hisszük, hogy mint fogalmazott: az egykori miniszterelnök már azzal eleve törvényt szegett, hogy személyesen irányította a 2006-os rendőrségi akciót. De ne ítéljünk elhamarkodottan. Rend a lelke mindennek. A rendőrség tartson rendet, a kormány kormányozzon, a megemlékezők emlékezzenek, a demonstrálók tiltakozzanak… Amitől Gy. F. retteg az ünnep kapcsán, az csak azonosítószám hiányában eshetik, történhet meg. De ezt ő tudja a legjobban!

Vélemény

Tápai Péter: A koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/vargaivan.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Fidesz alelnökének gondolatai a vírusról és a járványról, ami foglalkoztatja a világot.

Tovább olvasom

Vélemény

Szegedma: Most nem számít a hírverseny, nem fontos a szenzáció, és nem érdekes a kattintásszám sem!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/vargaivan.jpg

Megjelent:

Számos olvasónk kérdezte, miért vettük le portálunkról azt a cikket, amelyet az RTL Híradó alapján jelentettünk meg tegnap, és amely arról szólt, hogy az egyetem egyik vezetője maga is megfertőződhetett, sőt másokat is megfertőzhetett a koronavírussal.

Tovább olvasom

Vélemény

Vállalhatatlanul gyenge cikk jelent meg a Media1-en Szegedről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/vargaivan.jpg

Megjelent:

Szerző:

A lap eddig sem tűnt túl alaposnak, gyakran írnak pletykákról is, de ez a mai cikk hemzseg a már régóta és tényszerűen is cáfolt állításoktól.

Tovább olvasom

Aktuál