Közélet

Tömegek várták az Árkád nyitását + FOTÓK

Tömegek várták az Árkád nyitását + FOTÓK

2011. október 4., kedd
Tömegek várták az Árkád nyitását + FOTÓK

Mintha szünet lenne az iskolákban, annyi gyerek várta az egykori Kenderfonó helyére felhúzott Árkád megnyitóját kedden reggel nyolc órakor.

Igaz, nem minden üzlet nyitott ki, illetve még dekorációt ragasztottak a falra a megnyitó előtti percekben, mégis rengeteg szegedi várta, hogy megnyisson az Árkád.

Botka László

MSZP-s polgármester a szalag átvágása előtt arról szólt a várakozó tömegnek, hogy öröm ez a nap Szeged életében, mindig ünnep, ha egy város fontos létesítménnyel lesz gazdagabb. A magyar vidék legnagyobb áruházának nevezte a szegedi Árkádot, s szerinte ehhez fogják hasonlítani a régióban jövőben megvalósuló kereskedelmi beruházásokat. Az Árkád nyitására érkezők zöme nyugodtan várta meg, míg beengedik őket, s meglepően sok volt köztük a diák, illetve a nyugdíjas. Volt olyan üzlet, mely nem nyolckor, hanem később, külön kis ünnepléssel és tánccal nyitott. Mindenfelé lufikat, és apró emléktárgyakat osztogattak, melyekért esetenként nagy volt a harc, a fehér alapon piros Árkád felirattal ellátott szilikonkarkötő olyan sokak számára volt nélkülözhetetlen üveggyöngy, hogy az egész közlekedőt eltorlaszolták, s majd fellökték a karpántot osztogató hoszteszeket. Az üzletek zöme természetesen akciókkal várja a vásárlók rohamát, akadtak boltok, ahol külön ajándékkal is kedveskedtek a betérőknek. Megtaláltuk régiónk térképét is, melyen színes gombostűkkel bárki bejelölhette, honnan is érkezett. Ahogy

tegnap is tapasztaltuk

, térségünktől délre még mindig Crna Gora helyezkedik el az árkádosok szerint...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.