/

Tömegek várták az Árkád nyitását + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintha szünet lenne az iskolákban, annyi gyerek várta az egykori Kenderfonó helyére felhúzott Árkád megnyitóját kedden reggel nyolc órakor.

Igaz, nem minden üzlet nyitott ki, illetve még dekorációt ragasztottak a falra a megnyitó előtti percekben, mégis rengeteg szegedi várta, hogy megnyisson az Árkád. Botka László MSZP-s polgármester a szalag átvágása előtt arról szólt a várakozó tömegnek, hogy öröm ez a nap Szeged életében, mindig ünnep, ha egy város fontos létesítménnyel lesz gazdagabb. A magyar vidék legnagyobb áruházának nevezte a szegedi Árkádot, s szerinte ehhez fogják hasonlítani a régióban jövőben megvalósuló kereskedelmi beruházásokat.

Az Árkád nyitására érkezők zöme nyugodtan várta meg, míg beengedik őket, s meglepően sok volt köztük a diák, illetve a nyugdíjas. Volt olyan üzlet, mely nem nyolckor, hanem később, külön kis ünnepléssel és tánccal nyitott.

Mindenfelé lufikat, és apró emléktárgyakat osztogattak, melyekért esetenként nagy volt a harc, a fehér alapon piros Árkád felirattal ellátott szilikonkarkötő olyan sokak számára volt nélkülözhetetlen üveggyöngy, hogy az egész közlekedőt eltorlaszolták, s majd fellökték a karpántot osztogató hoszteszeket. Az üzletek zöme természetesen akciókkal várja a vásárlók rohamát, akadtak boltok, ahol külön ajándékkal is kedveskedtek a betérőknek.

Megtaláltuk régiónk térképét is, melyen színes gombostűkkel bárki bejelölhette, honnan is érkezett. Ahogy tegnap is tapasztaltuk, térségünktől délre még mindig Crna Gora helyezkedik el az árkádosok szerint…

no images were found

Előző sztori

Bernáthék az első idegenbeli bravúrra készülnek

Következő sztori

Nagy Endre lett a a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója