Sport

Remek játék és két gól az ifjú tehetségtől, Batik Bencétől

Remek játék és két gól az ifjú tehetségtől, Batik Bencétől

2011. október 16., vasárnap
Remek játék és két gól az ifjú tehetségtől, Batik Bencétől

A Szeged 2011 17 esztendős középpályása harcosságával, lelkesedésével és nem utolsósorban két parádés találatával elévülhetetlen érdemeket szerzett a Cegléd elleni sikerben.

Ahogy arról élőben tudósítottunk, nagyszerű, 4-1-es győzelmet aratott szombaton az NB II Keleti csoportjában a szegedi együttes, ezáltal pedig folytatódott a remek sorozat hazai pályán – ebben a szezonban eleddig még egyetlen csapat sem tudott pontot szerezni a SZVSE-pályán! A találkozó sok kihagyott helyzettel kezdődött a kék-feketék szempontjából, s a ceglédiek meg is bosszulták a könnyelműen elpuskázott lehetőségeket, az első félidő végén megszerezték a vezetést. Ahogy azt a vendéglátók fiatal reménységétől,

Batik Bencétől

megtudtuk, nagyon komolyan készültek az összecsapásra, ugyanakkor nem tettek különbséget az ellenféllel kapcsolatban pusztán azért, mert a kezdő sípszó elhangzását megelőzően a harmadik helyen álltak. „Minden csapat ellen úgy készülünk, és úgy lépünk pályára, hogy mindent megteszünk a győzelem érdekében. Így tettünk múlt héten a Nyíregyháza otthonában is, s bár ott 4-3-ra kikaptunk, kicsit több szerencsével és koncentrációval akár a legutóbbi fordulóban is győzelmet arathattunk volna" – kezdte a fáradt, de boldog játékos. Szerényen hallgatott arról Batik Bence, hogy azon a találkozón ő szerezte a Kolozsvári-alakulat első egyenlítő találatát a 20. percben, s éppen ezért lélektanilag is fontos gólt lőtt akkor. Sajnos azonban ez sem volt elegendő a győzelemhez vagy a pontszerzéshez, s végül 4-3-ra győzedelmeskedtek a nyírségiek. A Cegléddel szemben viszont már nem ismertek könyörületet a mieink!

A kezdést követően nem sokkal biztossá válhatott a kilátogató szépszámú, csaknem kétezer fős szurkolótábor számára, hogy a mérkőzésre történő felkészüléssel ezúttal sem voltak problémák. Sorra alakították ki a helyzeteket Bernáthék, s ugyan bosszantóan hatottak a kimaradt ziccerek, biztató volt a tudat, hogy várhatóan lesz bőven esély a gólszerzésre. Ehhez képest jött a hideg zuhany: kevesebb mint félórányi játékot követően kiállították az ellenfél kapusát, ám az emberelőny mintha inkább a hazai környezetben játszó futballistákat zavarta volna meg. Batik Bence véleménye szerint egyértelműen jogos volt a piros lap, hiszen abszolút gólhelyzetben, a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdához a hálóőr. „Az új helyzet révén tulajdonképpen nem változtattunk lényegesen a taktikánkon és a mentalitásunkon. Természetesen nem volt tudatos, hogy ekkor valamelyest átengedtük a területet a Ceglédnek. A szünet alatt lehetőségünk nyílt megbeszélni, hogyan érdemes játszani a második félidőben: ebben a periódusban már igyekeztünk jobban kihúzni az akciókat a pálya szélére, s célul tűztük ki, hogy ott törjük meg őket. Az eredmény alapján úgy érzem, ez jól sikerült, és nagyon örülök természetesen a diadalnak!” A két gólt szerző, mindössze 17 éves játékos szerényen hallgatott a Cegléd elleni teljesítményéről is, pedig a lehető legjobban időzített találataival – a 65. és 70. percben köszönt be – sikerült megszerezni, majd nagyon gyorsan meggyőzővé tenni a vezetést. Míg először egy közeli fejesgólnak örülhetett a tehetség, öt perccel később egy szépségdíjas mozdulat révén szerezte meg önmaga második, csapata harmadik gólját, amikor 15 méterről, félfordulatból bombázott a bal felső sarokba. Ezen momentum is jól bizonyította, hogy nagy önbizalommal játssza a futballt ez a fiatalember, aki szegedi nevelésű, majd szombathelyi kitérővel került Vásárhelyre, ahonnan idén tavasszal igazolta le a KITE-Szeged, majd nyáron a Szeged 2011. „Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen a találkozó alatt bebizonyítottuk, hogy a játék minden elemében a vetélytárs gárdánál jobb és meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk” – foglalta össze a lényeget az összecsapás egyik fontos szereplője, Batik Bence. Reméljük, mind a középpályás, mind a csapat sorozata folytatódik, és a továbbiak folyamán is lesz oka az örömre a szépszámú szegedi szurkolótábornak!

Budai Levente

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.