Női futsal: megsemmisítő vereséggel esett ki a kupából a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szombati napközbeni, Astra elleni NB I-es nagypályás futballmeccs után a Szegedi AK focista hölgyei útra keltek Kiskunfélegyházára, ahol a futsal magyar kupában kellett bizonyítaniuk aznap este.

A találkozó érdekessége volt, hogy a hazaiaknál a kapus Kiss Nikolettet és Szabó Nórát kivéve a szűkös keret többi tagja pályára lépett az aznap délutáni női NB I-es bajnoki találkozón Szegeden 5-0-s győzelmet arató Astra csapatában, kispadon a nagypályás csapat edzőjével, Dombó Jánossal. No persze a szegedi összeállításban is ott volt a nagypályáról Horváth Melinda a kapuban, Szalai Ágnes, Baksa Katalin, Zimányi Kovács Anikó, Boros Izabella és Németh Zsanett. A vendég csapat újoncot is avatott Pirót Terézia személyében, aki Monorról érkezett Szegedre tanulni és sportszakmai gyakorlatát tölti a csapatnál. A vendégek erőnléte sajnos nem volt a legjobb, hiszen fokozott terhelésnek vannak kitéve a nagypályás és a futsal élvonalban egyszerre szerepelve.

Ennek megfelelően, bár többen voltak, mint az NB II Déli csoportjában játszó hazaiak, a Boszorkányok nem tudták felvenni a félegyháziak ritmusát, akik gyorsan vezetést szereztek, majd folyamatosan növelték azt, elsősorban Szabó Nóra és Szabó Boglárka révén – előbbi 8, utóbbi 6 gólt ragasztott Horváth kapujába. A Szeged részéről Baksa Katalin volt kétszer eredményes, első gólja még kicsit szorossá tudta tenni a találkozót a 8. percben, ám a felpörgő két Szabó folyamatos villanásai már a szünetre eldöntötték a találkozót, mely végül fölényes, 18-2-es hazai diadalt és továbbjutást hozott.

Szél István tanítványai legközelebb október 22-én, szombaton 11 órától fogadják a Galaxis csapatát hazai környezetben, Kiskundorozsmán.

Női futsal magyar kupa, 1. forduló:

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Szegedi AK-Boszorkányok 18-2 (6-1)
Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kőrösy, Kaszala, Eke.
Astra Kiskunfélegyházi Bulls: Kiss N. – Molnár J., Szabó B., Pincze, Vidács. Csere: Pintér, Szabó N. Vezetőedző: Dombó János.
SZAK-Boszorkányok: Horváth M. – Hódi, Zimányi Kovács, baksa, Szalai. Csere: Boros, harcel, Sipos, Németh Zsa., Pirót. Vezetőedző: Szél István.
Gólszerzők: Pincze (1′), Szabó N. (5′, 11′, 11′, 12′, 21′, 34′, 36′, 36′), Szabó B. (16′, 28′, 32′, 37′, 39′, 40′), Molnár J. (28′, 39′), Pintér (31′), ill. Baksa (8′, 23′).
Sárga lap: Pincze (8′), ill. Baksa (33′).

Előző sztori

Megye I-es tippbajnok: Keller Mihály 6 pontot szerzett

Következő sztori

Erdély Új Széchenyi-terve: a Mikó Imre-terv