Bulvár

Nem emlékezett rá, hogyan tévedt át a határon

Nem emlékezett rá, hogyan tévedt át a határon

2011. október 22., szombat
Nem emlékezett rá, hogyan tévedt át a határon

A szerbiai Martonosról hazafelé tartó, erősen ittas férfi tévedt át az országhatáron szombaton hajnalban - tájékoztatott Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 60 esztendős kanizsai férfi pénteken délután egyik ismerősénél segédkezett a góréépítésben, mely során igen nagy mennyiségű pálinkát is elfogyasztottak. „Szeszgőzös” állapotban, biciklivel elindult hazafelé. Elmondása – és emlékei - szerint útközben valahol egy diszkóba is betévedt, ahol két verekedő embert látott. Gondolta, szól a helyi rendőröknek, el is indult, ám hogy ezután mi történt, már nem emlékezett semmire. Hajnalban a Tisza töltésen a magyar rendőrök bukkantak rá a határ közelében, immár magyar területen, amint kétkerekűjére támaszkodva botorkált a töltésen. Okmányok híján és állapotára tekintettel a röszkei határátkelőhelyre kísérték, de csak másnap reggel tudtak vele szót érteni, miután kialudta magát és kijózanodott. A férfi igencsak elcsodálkozott, hogy Magyarországra tévedt. Elmondta: örül, hogy találkozott a magyar egyenruhásokkal és köszöni, hogy megtalálták, hiszen lehet, hogy még mindig a hazafelé vezető utat keresné. Adatainak ellenőrzését követően a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai áttévedt személyként visszaadták őt a szerbiai hatóságoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.