Egyetem

Navracsics Tibor ma találkozik a HÖOK elnökével

Navracsics Tibor ma találkozik a HÖOK elnökével

2011. október 26., szerda
Navracsics Tibor ma találkozik a HÖOK elnökével

A készülő felsőoktatási törvényről, a jogszabálytervezetnek a hallgatók által vitatott pontjairól tárgyal ma Navracsics Tibor igazságügyi miniszter és Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának(HÖOK) elnöke.

Az MTI az előző héten már beszámolt arról, hogy a kormányfő helyettese ismét bekapcsolódik a jogszabályról szóló egyeztetésekbe. A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője korábban már részt vett a tárgyalásokon. Az első ilyen egyeztetést a közigazgatási és igazságügyi miniszter kezdeményezésére január 14-én tartották. Akkor a felek megállapodtak abban, hogy a felsőoktatásban érintettek javaslatokat készítenek az ágazat problémáinak megoldására, és ezeket az új felsőoktatási törvény koncepciójával "összegyúrva" készül el az a közös kiindulási alap, amelyre építve folytatható az egyeztetés. Ezt követően február 4-én volt egy újabb egyeztetési forduló a szakminiszter részvételével. Közben az oktatási államtitkársággal is folytak megbeszélések. Pénteken Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár tárgyalt a hallgatókkal a javaslat két legvitatottabb pontjáról, a hallgatói szerződésről és az önköltséges képzésről. Ezen passzusok, valamint a hallgatói autonómiára vonatkozó tervezett pontok miatt a hallgatók október 27-én demonstrációt tartanak az oktatási államtitkárság épülete előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.