Marad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is – idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelőre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye – teszi hozzá a lap.
“Ami a kedvezményeket illeti, ott néhány alapvető csoport kivételével – gondolok itt 6 éven aluli gyerekekre, diákokra és az öregségi nyugdíjasokra – úgy alakítanánk át, hogy ha lesz is kedvezmény, az üzletpolitikai kedvezményként, a fuvaroztató cég kompetenciájában jelenne meg” – mondta Völner Pál a Hír TV-nek.
A Magyar Nemzet megjegyzi: a kedvezmények fontos köre a vasúti dolgozókat és családtagjaikat érinti, s az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentős részt képvisel ez a – fényképes igazolvánnyal ingyen utazó – réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szűkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket – teszi hozzá a lap.

Előző sztori

Déltől nyit a Vásárhelyi Őszi Tárlat

Következő sztori

Női futball: az Üllői útra megy a SZAK vasárnap