Sport

Labdarúgás: Szarvas-vadászatra indul a Vásárhely

Labdarúgás: Szarvas-vadászatra indul a Vásárhely

2011. október 21., péntek
Labdarúgás: Szarvas-vadászatra indul a Vásárhely

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a tizedik fordulóra kerül sor a hétvégén. Az előző játéknapon sikerrel szerepelt Hódmezővásárhelyi FC szombaton 14.30-kor a csoport egyik legjobb talajú pályáján, Szarvason vendégszerepel. A vásárhelyieknek érezhetően jót tett a vasárnapi, Tisza Volán SC Szeged elleni győzelem, így Szűcs Róbert edző is a jó folytatásban bízik.

- Nagy hagyományai vannak a Szarvas-Vásárhely összecsapásoknak. Érzik-e ezt a mai labdarúgók?

- A fiataloknak valószínűleg ez is csak egy mérkőzés a többi között, az idősebbeknek azonban több szép emlékük fűződik a szarvasiak elleni találkozókhoz. Néhány évtizede egy-egy ilyen derbi 5-6 ezer nézőt is a lelátóra vonzott, sajnos ilyenre napjainkban már nincs esély. De nem menjünk ennyire vissza. A szarvasiak néhány év kihagyás után a 2010/2011-es bajnoki évben tértek vissza az NB III-ba. Számunkra az ellenük lejátszott elmúlt két bajnoki mérkőzés igen jól sikerült, hiszen egy éve hazai pályán 5-2-re nyerni tudtunk Kőrös-partiak ellen. Azon a találkozón még én is játszottam, igaz csak egy félidőt bírt a lábam. A mostani csapatból Kovács Krisztián, Sipos, Huszár, Varga Máté és az akkor két gólt szerzett Kökény, valamint a szintén gólozó Marton is pályára lépett. Mellettük azonban akkor még nálunk játszott a szintén gólt szerzett Bata Csongor és Rácz Dezső, valamint Batik Bence és Bakos Ádám is. A hétvégén tehát őket kell pótolniuk a fiataloknak.

Az idei tavaszon a visszavágás fűtötte a szarvasiakat, emlékszem, hogy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. A félidőben 1-0-ra vezettünk, szünet után a kitámadó hazaiak ellen szinte minden bejött nekünk és Bata (2), Marton (2), valamint a jelenleg már a DVSC ifjúsági csapatában játszó Sós Bence találataival 5-1-re kiütöttük őket. Ezen a találkozón a mai csapatból már csereként pályára lépett Krasznics és hosszú sérülése után Antal Krisztián is. A szép emlékek mellett azonban figyelmeztető jel számunkra, hogy az őszi idény előtti felkészülési találkozón bizony 4-1-re simán legyőztek bennünket Szarvason.

- Mit vár a szombati mérkőzéstől?

- Az utóbbi hetekben fokozatosan javuló játékot produkált a csapat, amely a Volán ellen végre már az eredményben is megmutatkozott. Egy megyei rangadó megnyerése mindig jót tesz a lelkeknek. Mindkét csapat számára hatpontos mérkőzés lesz ez, hiszen két - jelenleg alsóházban található - rivális csap össze. Egyértelműen győzelmet várok, amelyre az adhat alapot, hogy Bartyik Norbert beállásával jelentősen erősödött az előre játékunk, ami a gólhelyzetek kialakításában is megnyilvánul. Amennyiben az előző heti harcos játékunk jó helyzetkihasználással párosul, akkor meg kell lennie a három pontnak. Nagyon fontos győzelem lenne ez számunkra, mert ebben az esetben nyugodtabban készülhetnénk a Gyula elleni jövő heti, hazai találkozóra.

- "Győztes csapaton ne változtass !" - így szól a mondás. Igaz ez a hétvégére is?

- Lényegében igen. A legutóbbi kezdőcsapaton mindössze egy helyen változtatok, azt is kényszerűségből, hiszen Juhász Sanyi besárgult, helyére a sérüléséből remélhetőleg végleg felépült Huszár Lajos áll. Ennek figyelembevételével a szombati kezdőcsapat a következő: Kovács K. - Huszár, Antal, Bárkányi, Marton - Varga M., Sipos, Kökény, Potloka - Bartyik - Domonkos. Csereként Máté kapus mellett valószínűleg Mátó, Piti, Major, Krasznics és Horváth Roland ül le a padra - fejezte be az esélylatolgatást Szűcs Róbert.

Így játszottak a csapatok az NB III Alföld csoport 9. fordulójában:

Hódmezővásárhelyi FC - Tisza Volán SC Szeged 2-1 (1-0)
HFC: Kovács K. - Juhász S., Antal, Bárkányi, Marton - Varga M. (Mátó), Sipos, Kökény (Krasznics), Potloka - Bartyik - Domonkos (Major). Edző: Szűcs Róbert.
A HFC gólszerzői: Potloka (33') és Marton (88').

Szarvasi FC - Dunaharaszti MTK 0-2 (0-2)
Szarvas: Szabó B. - Murvai, Ferenczi A., Petykó, Csellár - Bakró, Závoda (Demcsák), Mike, Kristóf (Klimaj) - Somogyi, Jurecska (Pákozdi). Edző: Somogyi János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.