Közélet

Labdarúgás: évi 40 millió jut a Szeged 2011-nek + VIDEÓ

Labdarúgás: évi 40 millió jut a Szeged 2011-nek + VIDEÓ

2011. október 1., szombat
Labdarúgás: évi 40 millió jut a Szeged 2011-nek + VIDEÓ

A szegedi közgyűlés pénteki döntésének értelmében 2014. június 30-áig köthet támogatási szerződést az önkormányzat a Szeged 2011 labdarúgócsapatával.

Aláhúzandó a labdarúgás témájának fontosságát a város sport- és közéletében, a közgyűlés pénteki ülésén a Fidesz-KDNP részéről

Nógrádi Tibor

képviselő, az ifjúsági és sportbizottság tagja mondott napirendi előtti beszédet. Ebben arra hívta föl a figyelmet, hogy a 112 éves szegedi futball a közösségteremtés egyik fontos eszköze a megyeszékhelyen, sokaknak ez jelenti az egyetlen szórakozást, közösségi élményt. A politikus arra kérte képviselőtársait, szakítsanak régi ellenségükkel, a sportágsovinizmussal, s álljanak módosító előterjesztése mellé, melynek révén egyrészt 2014. június 30-áig szóló önkormányzati támogatási szerződést köthet a Szeged 2011 NB II-es csapata, másrészt hosszú távon is kiszámíthatóvá válik a sportág finanszírozása. Felszólalását a helyi drukkerek egy csoportja is a díszterem karzatáról hallgatta. A módosító javaslatot végül

Botka László

polgármester is befogadta, reményét fejezve ki, hogy ezzel az önkormányzat a maga részéről biztosítja a Szeged 2011 jövőjét, segíti további szponzorszerzését. A városatyák végül ellenszavazat nélkül döntöttek a kiemelt egyesületek (köztük a Szeged 2011 támogatásáról), ennek értelmében az új formáció NB II-es vagy NB I-es szerepléséhez 2011. szeptember 1. és 2014. június 30. között évi 40 millió forintot kap az önkormányzattól, egészen pontosan az összeg 2013. január 1-jét követően az éves inflációval emelkedik. Nézze meg videofelvételünkön Nógrádi Tibor napirend előtti felszólalását, melyben a labdarúgás támogatására szólítja fel a szegedi közgyűlés tagjait!

http://www.youtube.com/watch?v=0f1eurCwrMA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.