Közélet

Kedden nyit az Árkád Szeged bevásárlóközpont + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Kedden nyit az Árkád Szeged bevásárlóközpont + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2011. október 3., hétfő
Kedden nyit az Árkád Szeged bevásárlóközpont + FOTÓK (FRISSÍTVE)
Új, modern, 100 millió eurós beruházással épült három szintes bevásárlóközponttal gazdagodott Szeged. A mintegy másfél éves építkezési szakaszt követően holnap, október 4-én nyit az Árkád bevásárlóközpont – ötödik az országban -, amelyben 130 üzlet található 41 ezer négyzetméteren, továbbá mintegy 1300 parkolóhely áll a vásárlók rendelkezésére. A háromszintes épületben 130 üzlet működik majd, a bérlők 37 százaléka magyar kereskedelmi cég, 35 százaléka nemzetközi lánc, több mint negyede pedig helyi és környékbeli cég – mondta Béky Ildikó lízingmenedzser. Az ECE kiegyensúlyozott bérlői összetételt alakított ki: számos nemzetközi divatcég első ízben jelenik meg Szegeden, de több a belvárosban üzlettel rendelkező vállalkozás is nyit új egységet a bevásárlóközpontban – tette hozzá.

6-800 munkás építette

Christoph Augustin, az ECE Projektmenedzser Budapest Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a várossal szorosan együttműködve vágtak bele a hatalmas beruházásba. Igyekeztek beépíteni az egykori kenderfonó bizonyos megmaradt részeit az új épületbe, ahogyan azt a városvezetésnek tett ígéretükben vállalták is. A határidőre elvégzett építkezési munkálatok kivitelezését – kiváló színvonalú teljesítményt nyújtottak - helyi vállalkozók bevonásával valósították meg, az épület átadásáig naponta 600-800 munkás dolgozott itt. Számos hazai és nemzetközi márka jelenléte garantálja, hogy a jó projektre és a még jobb gazdasági koncepcióra mindig van igény, amit még a gazdaságilag nehéz időkben is sikeresen meg lehet valósítani. Az ügyvezető igazgató köszönetet mondott Szeged városának és a helyi hatóságoknak a kiemelkedően jó együttműködésért. Szeged ma gazdagabb lett egy gyönyörű épülettel, kezdte köszöntőjét Solymos László alpolgármester. Ő is a kiváló együttműködést hangsúlyozta, hiszen a cég az építkezés során a város szinte valamennyi óhaját figyelembe vette és teljesítette. Az egész dél-alföldi régió felértékelődik ezzel a beruházással, s ami ugyancsak nem mellékes, legalább 1000 szegedi jut munkához az Árkád megnyitásával. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a bevásárlóközpont a város szerves részévé válik, és a szegediek is örömmel fogadják. A bevásárlóközpont technikai adatait Markal Roland okleveles építész ismertette. Elmondta, az építkezés során olyan anyagokat használtak, amelyek a legkevésbé károsak és környezetvédelmi szempontból is maximálisan megfelelnek a legszigorúbb elvárásoknak. A kivitelezés során igyekeztek a helyi sajátságokra, értékekre is figyelemmel lenni, nevezetesen arra, hogy Szeged a napfény városa, ezért az épület központi terében, a rotundában egy stilizált nap látható, amely a fény hatására változtatja a színét. A történelmi homlokzat egy részét is felújították és integrálták az új homlokzatba, a legmagasabb színvonalú műszaki berendezések pedig lehetővé teszik az energiafogyasztás csökkentését és biztosítják az alacsony levegő-és zajkibocsátást.

Több, mint 95 százalékát már bérbe adták

Béky Ildikó lízingmenedzser arról számolt be, hogy a nagy érdeklődés következtében az üzletek 95 százalékát sikerült kiadniuk. Számos olyan új divatcég kapott helyet, amelyek termékeit eddig csak a fővárosban vagy Kecskeméten tudtuk megvásárolni. Azonban nem csak nagy nemzetközi divatmárkák találhatók az Árkádban, helyi cégek, mint amilyen az Időzóna vagy az A Capella cukrászda és kávézó ugyancsak képviseltetik magukat. A bevásárlóközpont helyet ad még hét különböző gasztronómiai egységgel és mintegy 300 ülőhellyel rendelkező ételudvarnak, mely nemzetközi és helyi kínálattal várja vendégeit. A bevásárlóközpont igazgatója, Vizsolyi Dániel arról beszélt, hogy több mint 400 ezer ember él Szeged vonzáskörzetében, s a hazai vásárlókon kívül szerbiai és romániai vendégekre is számítanak, ezért ott is kiemelkedő marketingkampányt folytattak a nyitást megelőzően. Az igazgató elmondta, évente 6-7 nagy rendezvényt terveznek elsősorban karácsonyra, Valentin-napra, anyák napjára. Lesznek koncertek, divatbemutatók, mesekastélyt terveznek a legkisebbek számára, hogy a bevásárlóközpont kedvenc gyülekezőhelye legyen ne csak a divat hódolóinak, hanem a pezsgő társasági életet és a kultúrát kedvelők számára is. Az Árkád különféle rendezvényekkel és programokkal kapcsolódik majd be Szeged pezsgő életébe. Karácsonyra például 100 karácsonyfát ígért Vizsolyi úr és olyan díszkivilágítást, amire a fővárosiak is irigyek lehetnek. A sajtótájékoztató után az újságírók a bevásárlóközpont vezetőivel bejárták a monumentális épületet és megcsodálták a csillogó üzleteket, amelyekben mindenhol hatalmas volt a nyüzsgés, készülődés. Mindenki lázasan készült a holnapi megnyitóra. Az épület előtt az igazgató megmutatta Popovics Lőrinc Ívek című, carerai márványtömbből készült szobrát, mely az egykori kendergyár gépeinek a mozgását idézi, s ilyképpen a múltat, a jelent és a jövőt szimbolizálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.