Bulvár

Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak + FOTÓK

Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak + FOTÓK

2011. október 22., szombat
Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak + FOTÓK

Hamis pénzzel verte át egy bolt pénztárosát Hódmezővásárhelyen két férfi pénteken reggel. A vásárhelyi nyomozók egy építkezés közelében találták meg a bandát.

Az egyik Zrínyi utcai üzletből érkezett feljelentést tegnap a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettes egy hamis húszezressel fizetett a boltban. Ott először nem vették észre az átverést, csak akkor amikor egy vendég átment a közeli kocsmából és elmesélte, hogy ott valaki próbálkozott hamis pénzzel fizetni, de nem fogadták el. A pénztáros nő ekkor nézte át a kasszában lévő bankjegyeket és találta meg a pár perccel korábban kapott hamis húszezrest. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói a szemtanúktól kapott adatok alapján széleskörű adatgyűjtést végeztek a városban, melynek eredményeként egy építkezés közelében rátaláltak arra az autóra, amellyel a pénzhamisítók érkeztek. A jármű átvizsgálása során a nyomozók további három hamis bankjegyet foglaltak le. A nyomozók megállapították, hogy egy 32 éves kiszombori férfi adta a hamis húszezrest 42 éves szegedi társának, hogy azt a kocsmában egy kávéval váltassa fel, de amikor ott lebuktak, már maga ment be a közeli boltba, ahol ezer forintért vásárolt reggelit. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást. A 32 éves kiszombori férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Ő egyébként már nem ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis különféle bűncselekmények miatt már közel egy évtizedet töltött börtönben. Társa szabadlábon védekezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.