Sport

Futballkrónika: ötödször játszik a Szeged a ceglédiek ellen

Futballkrónika: ötödször játszik a Szeged a ceglédiek ellen

2011. október 13., csütörtök
Futballkrónika: ötödször játszik a Szeged a ceglédiek ellen

Újabb érdekes adatokkal jelentkezett ezúttal a Szeged - Cegléd bajnoki párharccal kapcsolatban - Vitos György, a Tisza-partiak örökös krónikása.

A labdarúgó NB II Keleti csoport 9. fordulójában szombaton 14.30-kor fogadja a Restart-Ceglédi VSE gárdáját a Szeged 2011 a SZVSE-stadionban. Ötödik alkalommal játszik bajnokit Szeged és Cegléd csapata. A Szeged legrégebbi jogelődje még 1899-ben alakult, a Ceglédi Vasutas SE pedig a '20-as években, mégis mindössze 4 másodosztályú bajnokit vívott Szeged mindenkori legjobb futballcsapatával... Ezeket is még az '50-es években játszották, és az eddigi 4 találkozójukon elsöprő a szegediek fölénye. Először az 1955. évi NB II Keleti csoportjában találkoztak, és a Szegedi Haladás (Mészáros - Faragó, Bánáthy, Vass - Baráth, Zallár - Polyvás, Cziráki, Rábay, Gilicz, Rózsavölgyi összeállításban) 3-0-ra győzött, majd a visszavágón 2-2-s döntetlen született. Az 1958-59. évi NB II Keleti csoportjában még nagyobb volt a SZEAC fölénye, hiszen a kitűnő erőkből álló gárda (Mészáros - Benák, Portörő, Vass - Baráth, Zallár - Szabó, Reményik, Hajós, Rábay, Nyári összeállításban) 9-0-s (!) rekordgyőzelmet aratott Szegeden, majd Cegléden is 3-0-ra diadalmaskodott! S egy kuriózum: amikor a Szeged a másodosztályban találkozott a CVSE-vel, mindig bajnok is lett az NB II-ben, 1959-ben például 11 pontot vertek az akkori ezüstérmes, ma már ötszörös magyar bajnok Debreceni VSC együttesére! Ez most (mármint az újabb bajnoki cím) országos bravúr lenne...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.