Közélet

Autók helyett kisvonat a Belvárosi temetőben + FOTÓK, TÉRKÉP

Autók helyett kisvonat a Belvárosi temetőben + FOTÓK, TÉRKÉP

2011. október 27., csütörtök
Autók helyett kisvonat a Belvárosi temetőben + FOTÓK, TÉRKÉP

A Mindenszentek és a halottak napja miatti forgalmi változásokról és biztonsági intézkedésekről tájékoztatta a sajtót a Szegedi Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Testamentum Kft. A legtöbb változás a Belvárosi temetőnél lesz.

A Belvárosi temető területére csak rokkant igazolvánnyal lehet majd behajtani, a temető területén és a környékén négy parkoló várja majd az autósokat, mintegy 800 parkolóhellyel.

Balogi Dániel

a Szegedi Testamentum Kft, igazgatója arról tájékoztatott, hogy négyfordulós megbeszélésen hangolták össze a hosszú hétvégére a forgalom zavartalan levezénylését és a biztosítást az illetékes szervekkel, a rendőrség és a városőrség képviselőivel.

Kisvonat, Kossuth halotti maszkja és Hofi-fejfa

„Szegeden, Kiskundorozsmán, Tápén és Gyálán kezel társaságunk temetőket, közel 42 ezer sírhellyel. Az elmúlt évek tapasztalata főleg a forgalmas, Belvárosi temetőben, hogy tarthatatlan és veszélyes autósforgalom alakult ki a sírok között, ezért döntöttünk, úgy, hogy nem engedünk be, csak rokkant kártyával rendelkező autókat. Kérjük a látogatókat, hogy helyezzék el járműveiket a rendes, vagy az IKV és az Ikarus szomszédos telephelyein megnyitott ideiglenes parkolóinkban” – emelte ki az igazgató, hozzátéve, hogy kísérleti jelleggel két 30 személyes elektromos kisvonatot állítanak forgalomba, amely 10 megállóval szállítja folyamatosan a látogatókat a sírok között. A Belvárosi temetőben most nem a főbejáraton lehet majd behajtani, hanem a parkolnál megnyitott kapun. Idén kegyeleti kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a Belvárosi temetőben, ahol a kiállított tárgyak közt lesz többek között

Kossuth Lajos

halotti maszkja és

Hofi Géza

fejfája is.

Védelem az alkalmi lopások ellen

A rendőrség részéről

Zélity László

szegedi rendőrkapitány arról tájékoztatott, hogy 70 fő 870 órában biztosít a hétvégén Szeged 4 temetőjénél. Ez állandó nappali felügyeletet és éjszakára visszatérő járőrszolgálatot jelent. A munkájukat a városőrség és a polgárőrség segíti. A kapitány felhívta a figyelmet, hogy ha csak tehetik, hagyják otthon autóikat a látogatók, használják a tömegközlekedést.

Bajki Andreától

, a bűnmegelőzési alosztály vezetőjétől megtudtuk, hogy ebben az időszakban az alkalmi lopások, egyedi bűnesetek a jellemzőek. Arra kéri a lakosságot a rendőrség munkatársai, hogy ha elutaznak vidékre, ne hagyják őrizetlenül a lakosukat, a csengőt iktassák ki. Ha az autójukkal parkolnak, akkor ne hagyjanak benne semmit. A kerékpárokat fix tárgyakhoz zárják a látogatók, a temető területén pedig egy percre se hagyjuk őrizetlenül a dolgainkat. A szegedi Belvárosi Temető ünnepi parkolási és forgalmi rendjét

ide kattintva

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.