/

A zenét és az időseket ünnepelte pénteken Dorozsma + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Színvonalas műsorral és apró ajándékkal köszöntették Idősek Világnapja alkalmából a dorozsmai szépkorúakat a Petőfi Sándor Művelődési Házban pénteken délután, míg délelőtt egy komolyzenei koncertre várták a városrész lakosságát.

Kiskundorozsma két fideszes önkormányzati képviselője, Kosik Dénes és Mihálffy Béla már tavaly is szervezett programot az Idősek Világnapja alkalmából, s most is a Petőfi Sándor Művelődési Házba várták a dorozsmaiakat.
A péntek délutáni rendezvényen Nógrádi Zoltán, a körzet fideszes országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Szélpál Szilveszter és Dorotka Silvia énekművészek előadását hallgathatták meg a vendégek, amit Rácz László kabaréjelenetei követett. A rendezvény ideje alatt ezen kívül Gegő Gizella nyugdíjas selyemfestő kiállítását is megtekinthették meg az érdeklődők a művelődési házban.
Mihálffy Béla portálunknak elmondta, korábban nem volt hagyomány az idősek köszöntése Kiskundorozsmán, a nőnapot ünnepelték zárt körben a helyiek. A képviselők viszont szerették volna, hogy a városrész minden szépkorúját köszönteni tudják.

Szeptember utolsó napjának délelőttjén pedig a Zene Világnapjához kapcsolódó programmal színesítették a dorozsmaiak életét. Nagyon fontos, hogy a gyerekekhez közelebb hozzuk a komolyzenét – vallják a dorozsmai önkormányzati képviselők. Ezért a Liszt-évhez kapcsolódóan egy koncertet szerveztek a templomban pénteken délelőtt, melyen a két helyi általános iskola diákjai is részt vettek. Mint ismeretes a magyar UNESCO-bizottság javaslatára 2011-et nemzetközi Liszt-évnek nyilvánították a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Székelyföldön marad Gábor Áron ágyúja

Következő sztori

Határozatlan időre bezár a Szegedi Csillagvizsgáló + PANORÁMA

Legutóbbi hasonló cikkek