Kultúra

A crossover daloktól a swingekig: interjú Tandi Flórával

A crossover daloktól a swingekig: interjú Tandi Flórával

2011. október 21., péntek
A crossover daloktól a swingekig: interjú Tandi Flórával

Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében ismét nagysikerű koncertet adott Tandi Flóra az IH-ban. A késő estig tartó buli után beszélgettünk példaképekről, segítőkről és egy felfelé ívelő karrierről.

- Kik voltak a vendégeid és hogy érezted magad?

- Fantasztikus érzés volt, hogy ilyen sokan eljöttek meghallgatni, ráadásul nem csak Szegedről, hanem Budapestről, Gyuláról, Debrecenből, de még Hajdúböszörményből is. Sztárvendégem az idén

Feke Pál

, Artisjus- és Junior Príma-díjas művész volt, valamint énekeltem

Demeter Lászlóval, Iski Rolanddal

és

Molnár Gáborral.

- Ez már a sokadik koncerted, egy jól bevált séma mentén készülsz és állítod össze a programot, vagy időnként újítasz is?

- A stílus egyre inkább kirajzolódni látszik, a nagyívű lírai crossover daloktól a swingekig oldódik a repertoár. Az újítás annyiban értendő, hogy teljesen új koncertműsorral készültem idén. Nehezebb, komoly technikát igénylő dalokat is el mertem énekelni, sokat számít az intenzív énektanulás.

- Mit énekeltél ma?

- Leginkább a két példaképemtől,

Lara Fabiantól

és

Celine Diontól

énekeltem francia nyelven, de volt egy kis musical, örökzöldek, és természetesen saját dalaim is helyet kaptak a koncerten.

- Kik segítik a pályádat és mik a terveid a közeljövőre?

- Jelenleg

D.Szécsi Edit

énekművésznél tanulok énekelni, nagyon jól megértjük egymást, emellett

Miklósa Erika

operaénekesnő mentorál. Sokat segít, biztos támasz, és barát. Terveim természetesen vannak,

Molnár Gáborral

egy poposabb dalon dolgozunk, egy igazán egyedi ötletet próbálunk megvalósítani, reméljük, sikerül. Ennek folyománya lenne egy lemez készítése, úgyhogy nem állok meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.