417 ember elbocsátását tervezi az MTVA

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 417 embert érintő elbocsátási szándékot jelentett be az illetékes munkaügyi központoknál a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – mondta az MTI-nek kedden az alap kommunikációs igazgatója.

Szabó László közölte: az MTVA erről tájékoztatta a közmédia érdekképviseleteit és üzemi tanácsait is hétfőn.
Elmondta: a szakszervezetekkel a bejelentést követő hetedik napon kezdődhetnek meg a tárgyalások az elbocsátásokról, és a megbeszéléseknek legalább 15 napig kell tartaniuk, így az alap mintegy egy hónap múlva közölheti az érintettekkel előzetesen az elbocsátás szándékát.
“Ahogy tavasszal, most ősszel is messzemenőkig be fogjuk tartani a munka törvénykönyve vonatkozó rendelkezéseit, és arra törekszünk, hogy akár az elbocsátások első körében, most is megállapodásra jussunk az üzemi tanácsokkal és a szakszervezetekkel a csoportos létszámleépítés körülményeiről” – hangsúlyozta Szabó László.
A kommunikációs igazgató arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy az elbocsátások milyen arányban érintik a közmédia egyes intézményeit vagy az eltérő munkaterületeket. Mint mondta, erről az érdekképviseletekkel lefolytatandó konzultáció után tud beszámolni.

Előző sztori

Nincs előrelépés a felsőoktatási törvény terén

Következő sztori

Kézilabda: sikeres megyei szereplés a Török Ferenc-emléktornán