Sport

Vízilabda: 3. kalapban a Beton a BL-főtáblán

Vízilabda: 3. kalapban a Beton a BL-főtáblán

2011. szeptember 28., szerda
Vízilabda: 3. kalapban a Beton a BL-főtáblán

A LEN elkészített a Bajnokok Ligája főtáblájának kalapbeosztását az október 16-i sorsolásra. A Szeged Beton együttese a harmadik kalapba került.

Vasárnap, hatalmas csatában legyőzte a Szeged Beton a Primorje Rijeka együttesét 10-9-re, ezzel megnyerte a Bajnokok Ligája Szegeden rendezett 2. selejtezőkörének D csoportját, miután már korábban kivívta a főtáblás részvételt. A legjobb 16 csapat mezőnyébe három-három magyar (Eger, Vasas, Szeged Beton) és horvát alakulat (Jug Dubrovnik, Mladost Zagreb, Primorje Rjeka), két-két szerb (Partizan Beograd, Novi Sad), montenegrói (Budva, Jadran Herceg Novi) és görög (Olimpiakosz, Vouligmeni) alakulat, illetve egy-egy olasz (Pro Recco), orosz (Szpartak Volgograd), német (Spandau 04 Berlin) és francia (Marseille) csapat került. Az Európai Úszószövetség, azaz a LEN szeptember 26-án elkészítette a kalapbeosztásokat, eszerint a Szeged Beton a 3. kalapba került a görög Vouliagmeni, a francia bajnok Marseille és a horvát Mladost Zagreb társaságában, így velük biztosan nem sorsolhatják össze

Vincze Balázs

együttesét. Az 1. kalapba igazi nagyágyúk kerültek, a tavalyi Final Four résztvevői, a címvédő Partizan Beograd, a többszörös BL-győztes, legutóbb döntős, három magyar olimpiai bajnokkal felálló Pro Recco, és a legerősebb montenegrói és horvát csapat, a Budva és a Jug Dubrovnik. Közülük bárkivel is kerüljön egy csoportba a Beton, nagyon nehéz dolga lesz. A 2. kalapban ott a magyar bajnok Eger, az Olimpiakosz, a Szpartak Volgograd és a Spandau Berlin - közülük legnehezebb ellenfél talán az Eger lenne, míg legkönnyebbnek a Berlin tűnik. A 4. kalapban a Herceg Novi, a Rijeka, a vajdasági Novi Sad és a legutóbb magyar bajnoki ezüstérmes Vasas kapott helyet, itt a montenegrói együttest lenne a legjobb elkerülni (a Rijekát nem sorsolhatják a Betonnal egy csoportba a selejtezők miatt), a leginkább legyőzhetőnek az újvidéki alakulat látszik. A sorsolást október 16-án rendezik Zágrábban.

1. kalap:

Partizan Beograd, Pro Recco, Budva, Jug Dubrovnik

2. kalap:

Eger, Olimpiakosz, Szpartak Volgograd, Spandau 04 Berlin

3. kalap:

Vouliagmeni, SZEGED BETON, CN Marseille, Mladost Zagreb

4. kalap:

Herceg Novi, Primorje Rijeka, Novi Sad, Vasas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.