Vízilabda: 3. kalapban a Beton a BL-főtáblán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A LEN elkészített a Bajnokok Ligája főtáblájának kalapbeosztását az október 16-i sorsolásra. A Szeged Beton együttese a harmadik kalapba került.

Vasárnap, hatalmas csatában legyőzte a Szeged Beton a Primorje Rijeka együttesét 10-9-re, ezzel megnyerte a Bajnokok Ligája Szegeden rendezett 2. selejtezőkörének D csoportját, miután már korábban kivívta a főtáblás részvételt. A legjobb 16 csapat mezőnyébe három-három magyar (Eger, Vasas, Szeged Beton) és horvát alakulat (Jug Dubrovnik, Mladost Zagreb, Primorje Rjeka), két-két szerb (Partizan Beograd, Novi Sad), montenegrói (Budva, Jadran Herceg Novi) és görög (Olimpiakosz, Vouligmeni) alakulat, illetve egy-egy olasz (Pro Recco), orosz (Szpartak Volgograd), német (Spandau 04 Berlin) és francia (Marseille) csapat került.

Az Európai Úszószövetség, azaz a LEN szeptember 26-án elkészítette a kalapbeosztásokat, eszerint a Szeged Beton a 3. kalapba került a görög Vouliagmeni, a francia bajnok Marseille és a horvát Mladost Zagreb társaságában, így velük biztosan nem sorsolhatják össze Vincze Balázs együttesét. Az 1. kalapba igazi nagyágyúk kerültek, a tavalyi Final Four résztvevői, a címvédő Partizan Beograd, a többszörös BL-győztes, legutóbb döntős, három magyar olimpiai bajnokkal felálló Pro Recco, és a legerősebb montenegrói és horvát csapat, a Budva és a Jug Dubrovnik. Közülük bárkivel is kerüljön egy csoportba a Beton, nagyon nehéz dolga lesz. A 2. kalapban ott a magyar bajnok Eger, az Olimpiakosz, a Szpartak Volgograd és a Spandau Berlin – közülük legnehezebb ellenfél talán az Eger lenne, míg legkönnyebbnek a Berlin tűnik. A 4. kalapban a Herceg Novi, a Rijeka, a vajdasági Novi Sad és a legutóbb magyar bajnoki ezüstérmes Vasas kapott helyet, itt a montenegrói együttest lenne a legjobb elkerülni (a Rijekát nem sorsolhatják a Betonnal egy csoportba a selejtezők miatt), a leginkább legyőzhetőnek az újvidéki alakulat látszik.

A sorsolást október 16-án rendezik Zágrábban.

1. kalap: Partizan Beograd, Pro Recco, Budva, Jug Dubrovnik
2. kalap: Eger, Olimpiakosz, Szpartak Volgograd, Spandau 04 Berlin
3. kalap: Vouliagmeni, SZEGED BETON, CN Marseille, Mladost Zagreb
4. kalap: Herceg Novi, Primorje Rijeka, Novi Sad, Vasas

Előző sztori

Amerikai álom a vásárhelyi iskolában

Következő sztori

A Paprikafesztiválon is nyitva áll a Kormányablak