Közélet

Trolibusszal a környezettudatos közlekedésért

Trolibusszal a környezettudatos közlekedésért

2011. szeptember 15., csütörtök
Trolibusszal a környezettudatos közlekedésért

A trolibusz, mint környezetbarát közlekedési eszköz népszerűsítése a cél a II. Európai Trolibusz Napon. A rendezvényt - több európai országgal egy időben - Szegeden is megtartják.

A Szegedi Közlekedési Kft. az Európai Unió Central Europe támogatási programjának keretében 426 ezer euró uniós támogatást nyert. Kilenc társszervezettel közösen adta be pályázatát „Trolley – Promoting Electric Public Transport” címmel. A pályázatban részt vett még Salzburg (Ausztria), Brno (Csehország), Párma (Olaszország), Eberswalde (Németország), Lipcse (Németország), Gdynia (Lengyelország), a Gdanski Egyetem (Lengyelország) és a Trolleymotion szervezet. A program célja a trolibusz közlekedés, mint környezetbarát közforgalmú közlekedési eszköz népszerűsítése és fejlesztése. A részt vevő országok közötti együttműködés erősítésével kívánják a projektet a városban is megvalósítani, és a trolibusz közlekedést minél vonzóbbá tenni az utazóközönség számára. Szegeden a támogatás felét fejlesztésekre fordítanák. A Híd és a Vár utcai trolibusz csomópontot korszerűsítik gyorsabb váltókkal és akadálymentes megállóval. A Central Europe projekt egyik lépéseként kerül ismételten megrendezésre az európai trolibusz nap – immár második alkalommal. A trolibusz napot – hasonlóan az autómentes naphoz - a részt vevő országok mindegyikében ugyanezen a napon rendezik meg. Célja, hogy az európai mobilitási hét keretein belül - ugyanúgy, mint az autómentes nap – bevésődjön a köztudatba. A trolibusz nap keretein belül az érdeklődők is megtekinthetik, hogyan és miként újultak meg a város telephelyei, csarnokai. A nyílt napon a látogatóknak lehetőségük lesz egy kis bepillantást kapniuk abba, hogy hol is folynak a járműfelújítások, javítások, hogy hol töltik éjszakáikat a villamosok és a trolibuszok. Továbbá előadások, alkatrész árverés, kiállítások várják az érdeklődőket 2011. szeptember 17-én a nyílt napon. A rendezvény részletes programja a www.szkt.hu weboldalon olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.