Közélet

Társadalmi vitát rendeznek a hazai romastratégiáról

Társadalmi vitát rendeznek a hazai romastratégiáról

2011. szeptember 10., szombat
Társadalmi vitát rendeznek a hazai romastratégiáról

Szeptemberben nyilvánosságra hozzák, s a Roma Koordinációs Tanácsban megindul a romastratégia társadalmi vitája - erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.

Elmondta: a belső szakmai egyeztetések első körén túl vannak, a koncepcióról már tárgyaltak a társadalmi felzárkózási és cigányügyi tárcaközi bizottságban is. A tervezet néhány héten belül nyilvánosságra kerül - tette hozzá.

Balog Zoltán

beszélt arról is, hogy egyértelművé kell tenni: aki teljesít, letesz valamit az asztalra az oktatási rendszerben, annak segítenek. Úgy fogalmazott: a cél az, hogy az ösztöndíj valóban ösztönzést jelentsen, ne pedig segélyt. Hozzáfűzte: nagyságrendekkel növelték a megpályázható összeget, de a mintegy két és félmilliárd forint kiosztására lehetőséget adó Útravaló-Macika program abban a szellemben indul most, hogy a teljesítmény mindenképpen feltétele a támogatás elnyerésének. A pályázatokat várhatóan a jövő hét folyamán kiírják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.