Novemberi Szerencsenapok Extra

Társadalmi vitát rendeznek a hazai romastratégiáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptemberben nyilvánosságra hozzák, s a Roma Koordinációs Tanácsban megindul a romastratégia társadalmi vitája – erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.

Elmondta: a belső szakmai egyeztetések első körén túl vannak, a koncepcióról már tárgyaltak a társadalmi felzárkózási és cigányügyi tárcaközi bizottságban is. A tervezet néhány héten belül nyilvánosságra kerül – tette hozzá.
Balog Zoltán beszélt arról is, hogy egyértelművé kell tenni: aki teljesít, letesz valamit az asztalra az oktatási rendszerben, annak segítenek. Úgy fogalmazott: a cél az, hogy az ösztöndíj valóban ösztönzést jelentsen, ne pedig segélyt. Hozzáfűzte: nagyságrendekkel növelték a megpályázható összeget, de a mintegy két és félmilliárd forint kiosztására lehetőséget adó Útravaló-Macika program abban a szellemben indul most, hogy a teljesítmény mindenképpen feltétele a támogatás elnyerésének.
A pályázatokat várhatóan a jövő hét folyamán kiírják.

Default thumbnail
Előző sztori

Klímaberendezést kapott a szőregi könyvtár + VIDEÓ, FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Új típusú diákhitel a hallgatóknak

Legutóbbi hasonló cikkek