Sport

Sportpályákat újít fel a város tízmillióból + FOTÓK

Sportpályákat újít fel a város tízmillióból + FOTÓK

2011. szeptember 20., kedd
Sportpályákat újít fel a város tízmillióból + FOTÓK

Az ősz folyamán hét sportpályát újítanak fel összesen csaknem 10 millió forintból kapcsolódóan ahhoz a Fidesz-KDNP által beemelt költségvetési tételhez, ami összesen 17,5 milliót különít el sportdecentrumok fejlesztésére.

„Már a választási programomnak is szerves része volt, hogy ha azt szeretnénk, a gyerekek sportoljanak, egészségesen éljenek, akkor költeni kell az infrastruktúrára, ahol mozoghatnak a fiatalok” – nyilatkozta portálunknak

Hüvös László

humán közszolgáltatási tanácsnok. Hozzátette, hogy e célból különítettek el a frakció javaslatára a 2011-es költségvetésben 17,5 millió forintot. „Első ütemben a sportbizottság 9,5 millió forintot osztott szét, ebből most hét létesítményt újítunk fel. Lesz még egy következő köre ennek a bírálatnak, melyből további sportpályák szépülhetnek majd meg. Most a munkálatok ősszel már elkezdődnek, a Szatymazi utcában új görkorcsolya pályát hozunk létre, ott például aszfaltozni kell, amihez persze megfelelő időjárás szükséges, ugyanez a feltétele többek között a klebelsbergtelepi pálya füvesítésének is. Tavaszra a beruházások nagy része már használható lesz” – szögezte le a politikus.

A megújuló sportpályák

A sportbizottság döntése értelmében az alábbi területeken következik fejlesztés: a Zentai utcai sportpályán

(képeink kedd reggel itt készültek - a szerk.)

2,9 millió forintból területrendezés történik füvesítéssel, hálócserével, festéssel. A Jerney utcai játszótér mellé használt kézilabdakaput helyeznek ki 250 ezer forint támogatással. A kiskundorozsmai sportpályán villanyvilágítást szerelnek az edzőpályára 3,2 millió forintért. Szegeden a Szatymazi utcában lévő görkorcsolyapálya aszfaltos kopórétegének cseréje 2 millió forintos támogatással valósulhat meg. A Zöldfa utcai sportpálya felújítása, hálók, kosárpalánk, kosárgyűrűk pótlása 500 ezer forintból kezdődik el. A Pálma utcai játszótér kapuit 250 ezer forint, a Dolgos utcai lovaspályát 500 ezer forint városi forrásból teszik rendbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.