Kultúra

Nemzetközi versmondó verseny volt a Rendezvényházban + FOTÓK

Nemzetközi versmondó verseny volt a Rendezvényházban + FOTÓK

2011. szeptember 26., hétfő
Nemzetközi versmondó verseny volt a Rendezvényházban + FOTÓK

Versmondóversenyt rendeztek az újszegedi Rendezvényházban a hétvégén, ahol 40 résztvevő mérte össze tudását vers-, énekeltvers- és prózamondásban.

Az V. Juhász Gyula vers-, énekeltvers- és prózamondó versenyen és a Tóth Árpád versmondó találkozón vett részt, s szavalt több száz költeményt az a 40 résztvevő, aki a Rendezvényházban a líra színpadán mérte össze tudását. Szegeden az országos döntőt rendezték, több selejtezőn át vezetett az út az újszegedi színpadig. A verseny nemzetközi volt, hiszen több előadó érkezett Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is. A Juhász Gyula versmondó versenynek eddig az azóta bezárt Juhász Gyula és Bartók Béla Művelődési Központ voltak a fő szervezői, a megyei önkormányzat közművelődési intézménye támogatóként, társrendezőként működött közre. Most, pár év kihagyás után, a Rendezvényház Nonprofit Kft. a Magyar Versmondók Egyesülete támogatásával élesztette újjá a vetélkedést.

A Juhász Gyula versmondó verseny eredménye:

1. helyezett:

Herbály Jánosné (Bugac)

2. helyezett:

Bereczky Szilárd (Hévíz)

3. helyezett:

Kovács Katalin (Üllő)

Különdíjasok:

Antal Anikó (Szeged), Dohányosné Gulyás Zsuzsanna (Nagybánhegyes), Szabó Kinga (Szeghalom), Nagy Gábor (Ekel, Szlovákia), Hindi Fatima (Szombathely), Jobák Márta (Budapest), Viczián Gergő (Szakmár), Dimény Leonóra (Kraszna, Románia), Paulovics Tamás (Szentes).

A Tóth Árpád versmondó találkozó eredménye:

1. helyezett:

Mach András (Budapest)

2. helyezett:

Németh György Attila (Szeged)

3. helyezett:

Szűcsné Baráth Zsófia (Budapest)

Különdíjasok:

Kuncz László (Pécs), Herbály Jánosné (Bugac), Támadi Anita (Cegléd), Bereczky Szilárd (Hévíz), Rizsányi Attila (Szabadka, Szerbia).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.