Kosárlabda: szombaton kezdi az NB I/B-t a Szeged KE

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén kezdte volna meg szereplését az amatőr bajnokságban a Szeged KE női kosárlabdacsapata, azonban az 1. fordulóbeli ellenfél, a Vasas-Csata halasztást kért.

A szezonban Szeged Kosárlabda Egylet néven induló csapat célja az NB I/B-ben a feljutás kivívása az A csoportba. “Pontosan nem ismerjük az ellenfelek erejét, de úgy gondolom elég nagy a különbség az A csoport és a B csoport között. A mi csapatunk is nagyban különbözik az eddigiektől, nehéz még felmérni, mire leszünk képesek a az amatőr bajnokságban” – közölte portálunkkal Mészárosné Kovács Andrea vezetőedző. “Folyamatosan dolgozunk, vannak sérültjeink továbbá az iskolakezdéssel az edzéslátogatottság is csökkent, jelenleg nagyon lassan haladunk” – tette hozzá.

A csapat húzóemberei korábbi NB I/A-s rutinnal bíró játékosok lesznek. Mint a trénertől megtudtuk, a lányok közül a szegedi nevelésű, legutóbb Szolnokon játszó Pungor Krisztina tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak és legstabilabbnak mind fizikális, mind mentális értelemben. A korábbi Szeviép-Szeged néven futó együttes sikereinek egyik kovácsa, a szülés után visszatérő Fürész Emőke folyamatosan készül, vele kapcsolatban sem merül fel hozzáállásbeli kérdés, fizikailag kell még utolérje magát. A tavalyi gárda csereirányítója, Lengyel Dalma, a tréner korábbi ceglédi tanítványa, Rajnai Zsuzsanna és a BSE-ből visszatérő Tóth Cecília is folyamatosan készül a kezdésre, míg az utánpótlás-válogatott Kováts Anna hosszabb ideje sérüléssel bajlódik, azonban remélhetőleg a következő fordulóban, a csapat első mérkőzésén már pályára léphet Debrecenben.

Számos fiatal játékos egészíti ki a keretet Mészáros Vivien, Zsíros Liza, Takács Anett, Ódry Anita, Barabás Dorina, Varga Petra és Nagy-Pál Gréta személyében, közülük néhányan már kaptak kisebb szerepeket élvonalbeli mérkőzéseken komolyabb ellenfelekkel szemben is, illetve a Hepp-kupában. “A fiataloknál akadnak hiányosságok, elsősorban taktikai szinten, részben fizikálisan is, folyamatosan azon dolgozunk, hogy őket is felhozzuk a többiek szintjére. Szombaton Debrecenben játsszuk első mérkőzésünket, bízom benne, hogy nem fog gondot okozni” – mondta el a tréner.

A Szeged KE ellenfelei a női NB I/B-ben: BSE II., Debreceni SC-SI, Kecskeméti KC, MAFC, NTE FTC, Nyíregyházi FSE-NYKS, Szolnoki MÁV, TFSE, Vasas-Csata.

Előző sztori

Szerb-magyar vízrajzi modell készül a Tiszán + FOTÓK

Következő sztori

A magyar válogatott 27. a világranglistán