Sport

Kosárlabda: Szedeák-vereség az első felvonásban + FOTÓK

Kosárlabda: Szedeák-vereség az első felvonásban + FOTÓK

2011. szeptember 23., péntek
Kosárlabda: Szedeák-vereség az első felvonásban + FOTÓK

Legyőzte a Kaposvár a Naturtex-SZTE-Szedeákot a péntek esti felkészülési mérkőzésen, folytatás szombaton reggel ugyancsak az újszegedi sportcsarnokban.

Alig fél nap leforgása alatt kétszer is összecsapás egymással a csongrádi megyeszékhelyen a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Kaposvári KK. A két együttes a férfi kosárlabda NB I/A éppen két hét múlva esedékes rajtjára hangol. Ráadásul nem is ez az első találkozásuk ezen a nyáron, múlt szombaton a kaposvári tornán ugyanis már farkasszemet néztek egymással. Akkor a somogyiak 100-78-ra diadalmaskodtak, s ezúttal is ők számítottak valamivel esélyesebbnek, hiszen egy fokkal előrébb tartanak, mint a mieink. A Szedeákot komoly sérülés- és betegséghullám is sújtotta az utóbbi időszakban,

Fodor Péter

vezetőedző hát-nyolc kosarasnak vezényelt tréningeket. Arról nem is beszélve, hogy míg a látogatók már három külföldit foglalkoztatnak, addig a Tisza-partiak keretében csak két szerb légiós található. Fodor Péter azt várta a kettős meccstől, hogy minél inkább játékba lendüljön csapata, a teljesítmény egyre hosszabb ideig nyújtsa azt a teljesítményt, amit a szakmai stáb megálmodott.

A

Drahos, Kiss, Ivosev, Dukics, Farkas

összeállításban kezdő szegediek azonban az első negyedben nehezen találták meg a ritmust, rengeteg hibával kosárlabdáztak. Sajnos ezúttal is sok labdát adtak el, s olyan helyzetekből vállaltak el dobásokat, melyekből az nem látszott indokoltnak. El is húzott a Kaposvár, a második negyedben tíz pont volt közte, 21-31-et mutatott az eredményjelző. Drahos Gábor rázta meg ekkor magát, bevágott három triplát, s betörésből is nagyszerű gólt szerzett két emberrel a nyakán, elsősorban az ő remeklésének köszönhetően sikerült felzárkózni 34-31-re a nagyszünetig. A térfélcserét követően is tartotta azonban előnyét a látogató, így a végén Wilsonék örülhettek, ők nyerték a párharc első felvonását. További kellemetlen hír, hogy az egyébként biztatóan mozgó

Vida Máté

bokája a hajrában kibillent, ám egyelőre nem tudni, mennyire komoly a sérülése. Aligha kell ecsetelni, mekkora probléma lenne a kiesése, különösen, hogy Tanács Attila, Farkas Attila és Toma Ivosev sérülésből lábadozik, s még messze nem teljes értékű harcos. A két együttes szombaton 9.30-kor ismét összecsap az újszegedi sportcsarnokban. A belépés természetesen ingyenes.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 73-85 (13-20, 18-14, 23-26, 19-25).

Szedeák:

Drahos 21, Kiss, Ivosev 4, Dukics 23, Farkas 2. Csere: Molnár M. 1, Tanács 9, Vida 9, Wirth 4, Varga D. Vezetőedző: Fodor Péter.

A kaposvári pontszerzők:

Raivio 23, Lekli 17, Wilson 15, Ford 14, Koma 7, Szőke 4, Kiss K. 3, Kutasi 2. Fodor Péter:

"Nem egészen úgy alakult az összecsapás, ahogy szerettük volna, de problémáinkat tekintve tulajdonképpen valahol várható is volt ez. A védekezésünk még csak-csak működött, leszámítva egy-egy elkerülhető hibát - gondolok itt a szabad labdák begyűjtésére, illetve a vendégek két amerikai külső emberének védésére. A támadásban viszont ma is szembeötlő volt, hogy még nincs összerakva, összecsiszolva a játékunk, számtalan esetben választottunk rossz megoldást, a belsőknek pedig nagyon nem ment. Akadtak jó teljesítmények is, ám világos, hogy még rengeteg munkára van szükségünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.