Közélet

Két héten belül tárgyal a kormány az online szerencsejátékok adójáról

Két héten belül tárgyal a kormány az online szerencsejátékok adójáról

2011. szeptember 13., kedd
Két héten belül tárgyal a kormány az online szerencsejátékok adójáról

Két héten belül a kormány elé kerül az a koncepció, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium készített az online szerencsejátékok megadóztatásáról - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter kedden a parlament sport- és turizmusbizottságának ülésén közölte, hogy 2012-től megadóztatják az on-line szerencsejátékot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez nem lesz egyszerű, az olaszok például már egyszer belebuktak. Az on-line szerencsejáték megadóztatása jogos igénye minden kormánynak, de technikailag nem könnyű feladat a kivitelezése - fogalmazott.

Szijjártó Péter

az on-line szerencsejáték megadóztatásának koncepciója mellett emlékeztetett arra a törvényjavaslatra, amely már a parlament előtt van a szerencsejáték-törvény módosításáról. A tervezett jogszabály szerint a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedne november 1-jétől. Az új, százalékos adót viszont negyedévente kellene megfizetni, de csak a gépenkénti 900 ezer forint feletti - negyedéves - játékbevétel után. Ez az adó 20 százalék lenne. A miniszterelnök szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a pénznyerő automaták üzemeltetését terhelő adó 2005 óta változatlan mértékű. A közteherviselésből a szerencsejáték-iparnak is ki kell vennie a részét - jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.