/

Két héten belül tárgyal a kormány az online szerencsejátékok adójáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két héten belül a kormány elé kerül az a koncepció, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium készített az online szerencsejátékok megadóztatásáról – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden a parlament sport- és turizmusbizottságának ülésén közölte, hogy 2012-től megadóztatják az on-line szerencsejátékot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez nem lesz egyszerű, az olaszok például már egyszer belebuktak. Az on-line szerencsejáték megadóztatása jogos igénye minden kormánynak, de technikailag nem könnyű feladat a kivitelezése – fogalmazott.

Szijjártó Péter az on-line szerencsejáték megadóztatásának koncepciója mellett emlékeztetett arra a törvényjavaslatra, amely már a parlament előtt van a szerencsejáték-törvény módosításáról. A tervezett jogszabály szerint a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedne november 1-jétől. Az új, százalékos adót viszont negyedévente kellene megfizetni, de csak a gépenkénti 900 ezer forint feletti – negyedéves – játékbevétel után. Ez az adó 20 százalék lenne.

A miniszterelnök szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a pénznyerő automaták üzemeltetését terhelő adó 2005 óta változatlan mértékű. A közteherviselésből a szerencsejáték-iparnak is ki kell vennie a részét – jelentette ki.

Előző sztori

Szerdán a kormány előtt a végtörlesztés ügye

Következő sztori

Adózás után 150 milliárd maradt a zsebünkben tavaly