Bulvár

Jó pont! - játékosan a bűnmegelőzésért

Jó pont! - játékosan a bűnmegelőzésért

2011. szeptember 22., csütörtök
Jó pont! - játékosan a bűnmegelőzésért

A Szegedi Rendőrkapitányság ebben a tanévben is elindította bűnmegelőzési programját az illetékességi területén lévő általános iskolák számára. Szeptembertől az alsó tagozatos gyermekek részére készültek a kapitányság munkatársai egy innovatív és különleges formában megvalósuló bűnmegelőzési ismeretterjesztő anyaggal.

A programban részt vevő általános iskolák pedagógusai a pozitív magatartásformák megerősítésére, jutalmazásként „jó pont” betűmatricát osztanak. A matricák mindegyike egy-egy bűnmegelőzési tanácsot tartalmaz, a hozzá kapcsolódó, ismert mese által megjelenítve. Javasolt a gyermekek tevékenységének értékelésekor, jutalmazáskor a pedagógusnak a matricák témáját feldolgozó beszélgetést kezdeményezni az osztályfőnöki órák keretében, vagy akár a szülőnek is otthon, a családban.

J

elezz, ha bajba kerültél! - Vuk („kicsi vagyok, éhes vagyok, segítsetek Vuknak, a kis rókának!)

Ó

vakodj az idegenektől! - Hófehérke (a gonosz mostoha almája)

P

énzzel ne kérkedj! - A kiskakas gyémánt félkrajcárja

O

kosan közlekedj! - Jancsi és Juliska (eltévedés, útjelzések)

N

e vedd el, ami a másé! - Lúdas Matyi

T

éged senkinek nincs joga bántani! - A farkas és a hét kecskegida Egy „jó pont” a szóösszetétel betűit tartalmazó matricák hiánytalan összegyűjtése esetén szerezhető. A „jó pont” betűit a diákok egy -a kapitányság munkatársai által tervezett- gyűjtőalbumba ragasztják, ott gyűjtik. Akinek a félév, illetve a tanév végén a legtöbb jó pontja gyűlik össze, az részt vehet a rendőrség által szervezett, egész napos, különleges „rendőrkiképzésen”. A programra több mint 1300 kisdiák jelentkezett Szeged és térsége általános iskoláiból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.