Kultúra

Jakab István: ma váltjuk valóra Bocskai álmait

Jakab István: ma váltjuk valóra Bocskai álmait

2011. szeptember 2., péntek
Jakab István: ma váltjuk valóra Bocskai álmait

Ma váltjuk valóra Bocskai István álmát, aki erős, egységes magyar nemzetet akart - mondta Jakab István, a Országgyűlés alelnöke pénteken Hajdúszoboszlón, a hajdúk letelepítésének 405. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen.

A jeles napon előbb ünnepi istentisztelet volt a helyi református templomban, majd ünnepi ülést tartott a város önkormányzati képviselő testülete, délután pedig a város főterén, Bocskai lovas szobránál folytatódott a megemlékezés-sorozat. Az ünnepség szónoka,

Jakab István

történelmi párhuzamot vont

Bocskai István

nemzetegyesítő törekvései, a hajdúk letelepítése és a mai kor között. Utalt arra, hogy Bocskai nemcsak kiváló hadvezér volt, de nem feledkezett meg azokról, akikkel együtt küzdött a nemzetért: letelepítette katonáit, akik gazdálkodással áttérhettek egy másik életre. "Hajdúszoboszló ma is olyan város, ahol az emberek összefognak, és méltó örökösei Bocskai hajdúinak" - mondta Jakab István. Hozzáfűzte: most valósítják meg Bocskai álmát, az egységes magyar nemzetet. "Lélekben ez megtörtént az új alkotmánnyal és az állampolgárság megadásával" - jelentette ki az Országgyűlés alelnöke. Az ünnepi beszéd után a jelenlevők megkoszorúzták Bocskai István szobrát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.