Hátország: remek szériában a SZEOL-Volán U19/U17 + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megyei rangadót vívtak meg sikerrel a hétvégén a szegedi fiatalok, a Makó U19-es és U17-es alakulata is kapitulálni volt kénytelen a Felső Tisza parton.

Az U17-esek mérkőzése látványos hazai rohamokkal kezdődött. Beszorítva ellenfelét egyre-másra dolgozta ki helyzeteit a szegedi csapat. 10 perc elteltével egy oldalról beívelt labdát Szil látványos mozdulattal, félfordulattal lőtt kapura, a makói kapus csak nagy nehézségek árán tudta kapufára tenyerelni. A 13. percben azonban már nem volt kegyelem, mert Csőke megszerezte a vezetést a hazai csapatnak (1-0). Továbbra is támadásban maradt a Volán. A 40. percben látványos játékot produkálva egy kényszerítőt követően a kapu elé belőtt labdára újra Csőke csapott le, és éles szögből megszerezte saját maga és csapata második gólját (2-0). A 45. percben Szentes-Bíró tovább növelte a hazaiak előnyét (3-0).

A második félidő valamelyest kiegyenlítettebb játékot hozott, mert a Makó sokkal zártabban védekezett. Nem hagytak teret a hazaiaknak, és szabálytalanságokkal igyekeztek széttördelni a játékot. Ez adok-kapokhoz vezetett, aminek mindkét oldalon két-két sárga lap lett az eredménye. A játékvezetőnek kicsúszott a kezéből a mérkőzés! A 65. percben több parázs összecsapást követően egy kakaskodás végén a szegedi Szilt kiállította a bíró. (Ez megelőzhető lett volna, ha a sípmester időben közbelép, és nem hagyja elfajulni az eseményeket…) A vendégcsapat igyekezett fokozni a tempót, hogy létszámfölényét kihasználja, ami a 74. percben Gera révén ért góllá, aki szép lövést eresztett meg a hosszú sarokba (3-1). A Volán azonban nem hagyta kicsúszni kezéből a mérkőzést, és Bartyik révén egy pontos indítás végén újra háromra növelte előnyét, beállítva ezzel a végeredményt (4-1).

no images were found

Küzdelmes meccs volt! Kár, hogy a játékvezető nem tudott felnőni a feladathoz, és engedte elfajulni az eseményeket. A mérkőzésen azonban a hazai együttes jobb csapatjátékának köszönhetően ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be a három pontot.

Az U19-es találkozón egyértelműen a hazai csapat agresszív, gólra törő játéka dominált, ennek eredményeképpen Barta góljával a Volán szerzett vezetést az első félidőben (1-0). A szünet utáni néhány perccel gyakorlatilag eldőlt a derbi, mert a hazaiak tovább növelték előnyüket Fülöp és Dávid révén (3-0). A kemény, sőt néha durvaságtól sem mentes meccsen mindkét oldalon sűrűn villantak a sárga lapok (összesen 7 sárga lap született), majd egy durva belépő után a 67. percben a vendégektől Méreg Richárdot állította ki a bíró. Ez nagyon megnyugtatta a hazaiakat, így Bress révén szépítettek a makóiak (3-1). Erre azonban a Szeged Heredea révén válaszolt. (4-1) A 85. percben a minden-mindegy alapon rohamozó Makó Decebal révén újabb gólt rúgott, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát (4-2).

Ami a II. osztályú kiemelt bajnokságok Dél-Keleti csoportjának állását illeti, U17-ben a SZEOL-Tisza Volán SC a negyedik, a SZEOL-Szeged 2011 pedig az ötödik helyen áll 12 ponttal. U19-ben a SZEOL-Tisza Volán SC 13 ponttal a második, a SZEOL-Szeged 2011 7 ponttal egyelőre a kilencedik.

U19-es II. osztályú országos bajnokság Dél-Keleti csoport:

SZEOL-Tisza Volán SC – Makó UFC 4-2 (1-0). Góllövő: Barta Kristóf, Fülöp Csaba, Heredea Máté, Dávid Róbert.
SZEOL-Tisza Volán SC: Garamvölgyi Csaba – Heredea Máté (Simon Richárd), Szecska Menyhért, Forró Attila, Fülöp Csaba – Péter-Szabó Tamás (Szabó Tamás), Kormányos Kolos (Csuka Tamás), Csányi Péter (Mohácsi László), Barta Kristóf (Kertész Balázs) – Veréb Tamás (Dávid Róbert), Varga Martin. Edző: Hüvös Gábor.

U17-es II. osztályú országos bajnokság Dél-Keleti csoport:

SZEOL-Tisza Volán SC – Makó UFC 4-1 (3-0). Góllövő: Csőke Márton (2), Szentes-Bíró Tamás, Bartyik Roland. Kiállítva: Szil Zsolt.
SZEOL-Tisza Volán SC: Szatmári Róbert – Komáromi András (Hegyesi Péter), Bokros Martin, Fodor Bálint Dániel (Garamvölgyi Soma), Molnár Csaba – Csőke Márton (Csepregi András), Bartyik Roland (Lengyel Csaba), Szentes-Bíró Tamás, Szöllősi Dániel – Tóth Gergő, Szil Zsolt. Edző: Lehota István.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV szerdai műsora

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: SZEOL-diadalok Szarvastól a Felső Tisza partig

Legutóbbi hasonló cikkek